Борислав Михайлов остана начело на БФС след извънредния конгрес в

...
Борислав Михайлов остана начело на БФС след извънредния конгрес в
Коментари Харесай

Михайлов остана в БФС

Борислав Михайлов остана отпред на БФС след изключителния конгрес в зала 1 на НДК. След гласуването стана ясно, че някогашният вратар и капитан на националите е получил 241 гласа - с 1 повече от половината взели участие в изборите 480 делегати, и балотаж не се състоя.
Зад основателя на изключителния конгрес Димитър Бербатов застанаха 230 делегати, единствено 8 дадоха доверието си за Христо Порточанов. Една бюлетина бе приета за невалидна, само че тя нямаше да наклони везните в интерес на Бербатов. Михайлов измъкна пети мандат, макар че на предходния конгрес даде обещание, че за последно ще бъде отпред на футбола ни.
Другите трима претенденти - Христо Христов, Георги Захариев и " безконечният " Ивайло Дражев, си направиха самоотводи и приканиха поддръжниците си да гласоподават за абсолютния голмайстор на националния тим.
От екипа на Бербатов оповестиха, че ще апелират резултатите.
До гласуването бяха позволени 480 делегати - 153 от зона " София ", 128 от зона " Пловдив ", 106 от зона " Варна " и 93 от зона " Велико Търново ". В навечерието на конгреса бе оповестено, че в него ще вземат участие представители на 503 клуба, само че при започване на форума за действителни бяха приети 483 делегати.
След скандал бяха позволени наблюдаващи на преброяването от страна на всички останали претенденти - Бербатов, Дражев и Порточанов, само че им бе разпоредено да стоят на сцената на 2 метра от комисията и да гледат по какъв начин се броят бюлетините.
Гласуваше се в 8 пункта с присъединяване на по 60 делегата във всеки. Преди това опозицията загуби всички гласувания за комисиите на конгреса.
В комисията по избора представителят на Бербатов и доскорошен член на Изпълкома Петър Величков загуби вота със 196:206, което още веднъж даде индикация, че успеха на Михайлов е обезпечена. Конгресът стартира с различен скандал. Обявената бистрота се изрази в това, че представителите на медиите бяха натикани в пресцентъра с монитори, само че без тон. В началото Бербатов излъчваше от залата, само че батерията на телефона му издъхна и по този начин предаването замря.
Малко известният футболен сътрудник Георги Захариев разкри друга предконгресна измама - брат му бил уволнен като треньор в Славия, откакто той бил повдигнат като претендент.
До залата не бяха позволени и над 20 делегати. Един от тях е експертът по спортно право Георги Градев, определен от Балкан (Варвара). " Всичко е поради едно листче до прокуратурата от тях, че се съмняват в избра. От клуба са удостоверили пред прокурора, че всичко е наред. Но не ми дадоха делегатска карта ", изясни Градев.
По същия метод е процедирано и с към 20 клуба от Благоевградска област, които също останаха пред залата.
Специален екип на " Скай Спортс " също отрази форума.
НДК бе изцяло блокиран от сили на жандармерията и полицията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР