Борислав Михайлов е основният виновник за погрома снощи. 18 години

...
Борислав Михайлов е основният виновник за погрома снощи. 18 години
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Виновните за погрома снощи ще се изхлузят и ще пострадат един-двама от МВР

Борислав Михайлов е главният провинен за погрома нощес. 18 години българският футбол копае дъното надолу и от БФС ни изясняват напето какъв брой доста работа са свършили. Няма резултати, само че работата била свършена. Навремето Бойко Борисов му изиска оставката и тя е останала там някъде в БФС. Михайлов се наведе, до момента в който отмине бурята, както съветваше Тодор Живков. Беше неверен ход. Ако управлението на футболния съюз продължава по този начин, протестиращите могат да го набият. Това разяснява пред Lupa.bg някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов. 

" Темата за футболното безчинство е забравена от 20 година насам. Затова нощес резултатът беше подобен. Бяха хвърлени доста сили - 1600 служители на реда против 4 000 протестиращи. Това значи по един служител на реда на двама протестиращи. Скандално е това, което стана нощес, само че то е резултат от струпване. Твърде доста хора са ангажирани с казуса и прекалено много хора са отговорни за обстановката. Имам възприятието, че съвсем всички ще се изхлузят, а ще пострадат един-двама души от Министерство на вътрешните работи ", счита Емануил Йорданов. 

По думите му кметът Васил Терзиев е последният човек, на който би трябвало да се търси отговорност за вандализма. " Нека си напомним протяжното ръководство на Йорданка Фандъкова и всички митинги във времето, в което беше кмет. Не съм чул някой да пита за нейната оставка. Веднъж питах аз и думите ми увиснаха във въздуха. На процедура, когато се позволи всеобщо мероприятие, би трябвало да се знаят уредниците, с цел да носят отговорност и на които да бъдат налагани наказания от страна на общината. Припомнете си дали по времето на Фандъкова някой от причинителите на безчинства на митинги е бил осъден ", сподели правозащитникът. 

" Вероятно в никакъв случай няма да разберем чие предложение за вътрешен министър е бил Калин Стоянов. Очевидно е, че той не се усеща напълно уютно в кабинета си и това е разбираемо. Не може да имаш визия за политика от прочетени два вестника и гледане на централни вести в огромна телевизия и по-късно да влезеш в националния тим по политика. Стоянов беше началник на ГДБОП и в случай че се е справял добре с работата си, естественото му професионално развиване е да бъде назначен за основен секретар. Не може да тикаш хора напред и когато те позволен неточност да си измиеш ръцете с тях и да кажеш, че не го познаваш ", счита Емануил Йорданов. 



Прокуратурата повдигна обвинявания на двама мъже след вчерашния митинг на футболни почитатели. В четвъртък, към 19.35 ч. пред постройката на Посолството на Турция в столицата Е.П. е хвърлил камък, с който е счупил стъклото на полицейски микробус.  Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Софийската градска прокуратура пък притегли към наказателна отговорност 29-годишен мъж, който е упрекнат за палежа на бус, благосъстоятелност на " Общинска полиция ", със забележителна стойност - над 11 000 лева За посоченото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от три до 10 години, допълват от СГП.



Спрямо близо 30 лица, които в началото са били арестувани за период до 24 часа от органите на Министерство на вътрешните работи по време на митинга, се ползват ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР