Борислав Михайлов даде едно от най-шокиращите си интервюта, откакто е

...
Борислав Михайлов даде едно от най-шокиращите си интервюта, откакто е
Коментари Харесай

Борислав Михайлов даде скандално интервю пред роден спортен сайт

Борислав Михайлов даде едно от най-шокиращите си изявленията, откогато е президент на БФС, колкото и рядко да излиза в общественото пространство. Той приказва пред родното спортно издание Gong, където със забележителна лекост подцени двете най-наболели тематики в българския футбол - връзката му с боса на „ черното тото “ - Дан Тан, и решението на Софийски градски съд против конгреса от 12 октомври 2021 година

„ Отдавна подчертах, че болните управнически упоритости на няколко души ще вкарат футбола ни в рискова серпантина на юридическа безтегловност, както се и случва сега. Вече всички станахме юристи и съдии, а футболът страда от това. Най-тъжното е, че цялата офанзива удря освен по институцията БФС, а и по клубовете, футболистите, треньорите, всички участници във футбола в България “, сподели Михайлов във връзка въпросния избирателен конгрес и съобщи, че той и сътрудниците му са законно определени и ще продължат да работят, до момента в който „ правосъдната система не се произнесе в интерес на футбола “.

Междувременно той не споделя нито дума за разкритието на съда, че цели 90 делегати от конгреса са представлявали своите клубове без да имат законното право за това. Именно това е и основанието на магистратите, когато оповестиха, че всички решения от 12 октомври биват анулирани. В това число влиза, както освобождението на предходното управление, по този начин и изборът на ново. В този ред на мисли Боби Михайлов е прав, че той по право към момента е президент, само че не с нов четиригодишен мандат, а в продължение на предходния си.

Той също по този начин обвърза приемането на бюджета в БФС с провеждането на възможни избори и прекомерно самонадеяно съобщи, че съвсем цялостното единогласие по този въпрос е щяло да се репликира върху резултатите, в случай че още веднъж се бе изправил против Димитър Бербатов.

По отношение на връзката му с Дан Тан, Михайлов сподели в изявлението, че „ фактът, че съм сниман на Нова година покрай някакъв човек, не значи безусловно нищо “. В същото време той напомня, че даде показания пред УЕФА и българското Народно заседание, в което изрично декларира, че не познава въпросния човек. Точно тази фотография обаче потвърждава противоположното по всички точки на правото.

В останалата част от изявлението на Борислав Михайлов се зачекват тематики, на които се обръща безсмислено внимание, като идващият народен селекционер, качеството на футболистите сега, по какъв метод ще се прибере в България Тодор Неделев и още куп неща, от които човек може да го заболи главата, стига да не е бил в кома през миналите към този момент повече от 12 години.

За край единствено ще напомним, че непрекъснато търсим контакт с управителните органи на БФС, с цел да потърсим отговори на въпросите, които ние считаме за значими. Единствената ни връзка обаче са формалните конференции пред мачовете на националния тим, а там от години не се появяват хора от ранга на Михайлов и Лечков. Те не престават да търсят комфорта на „ тестваните “ платформи, които не обичат да им основават главоболия, когато потребността за това е повече от явна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР