Борислав Колев, обвиняем за пране на пари по делото Хемус,

...
Борислав Колев, обвиняем за пране на пари по делото Хемус,
Коментари Харесай

Борислав Колев е разкрил на кого е носил милионите за магистрала „Хемус“

Борислав Колев, обвинен за пране на пари по делото " Хемус ", остава под домакински арест , реши дефинитивно Софийският апелативен съд.

Той изиска по-лека мярк а, тъй като оказва помощ на следствието и даже показва индивида, който е вземал парите , откакто са били теглени от банката, заяви " ". Колев е разказал и за различен мъж, който е уредник в схемата - Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите.

Мъжът е обвинен от края на предходната година за изпиране на над 53 млн. лева ., предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “.
Според обвиняването, 42-годишния Борислав Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за автомагистралата. Впоследствие мъжът придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така съгласно прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 до септември предходната година мъжът получил над 53 милиона лв. .

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР