Борислав Инчев за трети път се кандидатира за кмет на

...
Борислав Инчев за трети път се кандидатира за кмет на
Коментари Харесай

Борислав Инчев, Браво, Пловдив: Южен е на пауза от 4 години - оставих 60 проекта, които ще реализирам

Борислав Инчев за трети път се кандидатира за кмет на регион „ Южен ”. През 2015 година той съумя да изненада всички, като пребори претендента на ГЕРБ и завоюва в „ Южен ”. На процедура през последните 12 години той е единственият областен кмет в Пловдив, който не е бил посочен от ГЕРБ.

По време на неговия мандат 2015 – 2019 година той започва редица планове за паркинги, детски площадки и междублокови пространства, като акцент бяха хората.  Неговите политики напълно се препокриваха с програмата на „ Браво, Пловдив ” и по този начин гражданското съдружие го предложения, с цел да бъде техният претендент за кмет на регион „ Южен ”.

-Г-н Инчев, кандидатирате се за трети път за кмет на регион „ Южен ”. На представянето на „ Браво, Пловдив ”  заявихте, че имате незавършена работа. Каква е тя?

-Трябва да кажа, че незавършената работа е доста заради две аргументи. Първата, съгласно мен е положителното и хубаво завещание, което оставих в края на 2019 година. То се показваше в над 60 утвърдени плана. В това число се включват над 10 плана за детски площадки, няколко футболни стадиони, бих добавил даже и две площадки за разхождане на кучета, над 40 подготвени плана за реорганизация и отделяне на паркоместа и паркинги. Над 15 плана за осветление на улици и ред други неща, които  за страдание, в последните години не бяха свършени.

- От тези 60 плана, какъв брой бяха осъществени в последните 4 години?

-Реално нито един! Имаше  бегли опити да се направи нещо върху парк „ Молдавия ”, само че и те останаха безплодни. Това  означава, че тази несвършена работа сега чака някой, който да се захване съществено, с цел да може в ускорени темпове да бъдат вложени средства и да стартира да се трансформират избраните микрорайони. Това е неотложно.

- Тоест може да се каже, че регион „ Южен ” е бил на пауза в последните 4 години?

-Ако приемем, че можем да създадем някакво съпоставяне, несъмнено паузата беше натисната съвсем при започване на мандата и към момента не е освободена. Изключително значимо е да се знае, че повече няма време за губене. Трябва да се влезе в действителност с доста високо движение и да се работи,  не единствено поради  убийствената транспортната обсада, която сега обхвана региона.  Не бива да се не помни, че  това е регионът с най-голямото население, а също така  не престават да се обитава от  много млади фамилии с деца. Те имат потребност от нещата, които изброих.

- Не се ли притеснявате да се кандидатирате за кмет на регион „ Южен ”? Вие отивате в един регион без никакви средства, целият е блокиран и това рефлектира върху районния кмет, въпреки че новият подобен няма виновност за това, което се случва…

-   Тук не би трябвало посочваме кой е отговорен и кой – не. Иска се доста работа и смели управнически решения. Районът може да се ръководи, когато човек знае какво прави, когато е подхванал нужните дейности, когато си е приключил работата административно и несъмнено, когато към този момент бъдат обезпечени средства. Следва да кажем и нещо доста значимо, най-малко през последните години средствата бяха задоволително.  Ако те бъдат вложени оправдано, удачно и вярно - резултатът, който ще видят жителите на региона, ще бъде извънредно огромен. Инвестициите в финансови разноски, в нещо, което остава с времето,  те просто се възстановяват доста бързо. Поради тази причина мисля да залагам точно на неща, които са потребни за хората.

-  „ Южен ” има незабавна потребност от зелени площи, още повече поради тежкото  презастрояване, което се случи в последните десетилетия, какви са концепциите Ви за зелената система на региона?

-На първо място построяването на един парк наоколо до квартал Коматево, който граничи със спортната база на един от футболните клубове в Пловдив. Изключително значим план, тъй като ще сътвори нова зона, която жителите на региона ще припознаят и употребяват.  В квартал Коматево живеят няколко хиляди души. Паркът ще бъде употребен и от жителите в „ Остромила ” и „ Беломорски ”, които също нямат огромен парк наоколо.  Нещо доста забавно е, че  този парк ще бъде употребен и от една част от хората, които са регистрирани регион „ Западен ”. Хората в региона на околност „ Терзиите ”, ще им е доста по-близо да стигнат до него, просто тъй като са от другата страна на Коматевско шосе. Тоест този парк може да се употребява от сред  12 до 15 хиляди поданици.  Освен това ще бъде един нов бял дроб на региона от 70 дка.

Пространството ще бъде построено по всички модерни условия на парковете, което значи, че ще има доста добре развита алейна мрежа, доста места за отмора, места за отдих-  беседки, слагането на друг тип перголи, сцена за изявяване на млади гении. Тоест безусловно всичко, с което хората,  когато отидат, да знаят, че там могат да прекарат 2-3 часа в цялостно успокоение и усамотение,  сред зеленина и чист въздух.

- По време на реконструкцията на ул. „ Даме Груев ” бяха изсечени десетки дървета.  Т.нар. обезщетително залесяване по този начин и не се случи, каква предвиждате за там?   

- Зоната сред ул. „ Македония ” и читалище  „ Христо Ботев ” може да се трансформира в превъзходен микропарк.  В моите проекти съм предвиждал построяването на алеен парк, като бъдат засадени дървета и спомагателни растителни типове, които да играят ролята на буфер сред самата улица и тази зона. Така хората може да го употребяват като място,  където също да си починат. Буквално тези, които живеят в непосредствена непосредственост,  да седнат на скамейка под дървото, да им бъде хладно, да им бъде умерено. Там ще бъде осъществен един план обвързван най-много с озеленяване, с създаване на поливна система  и с слагането на пейки.

- Макар, че думата  улични поправки плаши хората в регион „ Южен ” там какво се планува във вашата стратегия?

-Със сигурност построяването на няколкостотин паркоместа. Това е от първостепенно значение за хората. Ще бъде една предварителна защита, колите, които паркират в някакви кални пространства, да не вадят тиня по уличните  платна и това да не води в допълнение замърсяване. Така че ударни вложения в построяването на паркоместа и по едно и също време с това модернизацията, реконструкцията и построяването на няколко улици, които са значими. Аз ще загатна единствено част от тях- продължението на улица „ Никола Карев ”, която би трябвало да излезе на улица „ Пере Тошев ”. Това е извънредно значимо, тъй като обгръща още един квартал  с над 3 хиляди души, които директно ги  касае. Със сигурност ще се работи активно  за довършването на плана за създаване на съвременна улица, която е „ Скопие ”. Там има заделени средства. По сходство на улица „ Даме Груев ”, само че несъмнено не с тези периоди и габарити.

Няколко кръстовища, които също имат потребност от своята реорганизация, с цел да доведат до по-голяма пропускливост. Бих дал образец с улица „ Скопие ” и продължението на „ Цар Борис III Обединител ”, където паветата много постоянно се разместват.  Продължението на „ Македония ” съгласно мен би трябвало да бъде разграничено на два или три стадия. Първият стадий да обгръща продължението до бул. „ Александър Стамболийски ” и там да бъде разграничен на два подетапа, предвид на по-бързото обезпечаване на средства и реализирането му. Последно да кажа интензивно да се работи по отчуждаването на парцелите по бул. „ Александър Стамболийски ”, с цел да може след примерно 2-3 години да стартира разширението му.



Борислав Инчев е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на  регион „ Южен ” и с преференция 115 в листата за Общинския съвет!.

„ Браво, Пловдив ” се явява с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ” за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР