Борис ЦВЕТКОВУправляващите чиновници в Европейския съюз съвсем се оплескаха! Енергийната

...
Борис ЦВЕТКОВУправляващите чиновници в Европейския съюз съвсем се оплескаха! Енергийната
Коментари Харесай

Енергийна сигурност

Борис ЦВЕТКОВ
Управляващите служители в Европейския съюз напълно се оплескаха! Енергийната им тактика се оказа цялостен отпадък, който може да съсипе стопанската система на Европа. Хвърлиха големи средства и сили, с цел да създадат стопанската система " зелена ", само че по този начин, както го направиха, може да се окаже, че няма да имаме стопанска система. 
Оказа се, че слънчевата и вятърната сила най-малко към този момент не са евтина и надеждна опция. Видя се, че отводът от нуклеарната сила е неверен или най-малко несвоевременен. Сега европейските и локалните служители дават препоръки на бизнеса и жителите по какъв начин да пестят сила, вода, гориво, с цел да оцелеят, вместо да си подадат оставките за неверната политика. Политиците в Европейски Съюз разрушават всички правила, поради които е основан съюзът, и стартират да разделят хората на положителни и неприятни, стоките - на положителни и неприятни, човешките права стават противоречиви и само безспорна остава подготовката за война.
В България сме още по-зле! От 30 години няма построена огромна базова енергийна мощ и се експлоатират единствено тези, наследени отпреди 1989 година Нямаме построени нови язовири (с едно изключение), магистрални водопроводи или електропроводи. Хората, които в този момент настояват, че не ни е необходим съветски газ, провалиха АЕЦ " Белене ", тъй като твърдяха, че тя е ненужна и ще работи на загуба. В реалност централата щеше към този момент да печели милиони за България и явно доста бързо да се изплати. 
Същите тези гневни десни, в това число и ГЕРБ, твърдяха, че не ни е необходим " Южен поток ", който руснаците желаеха да строят с техни средства. После ГЕРБ въпреки всичко построиха " Турски поток ", само че за наша сметка. Разбира се, и този план е потребен, само че доста по-малко потребен и печеливш за България спрямо проваления " Южен поток ".
Поради недалновидността на европейските и наши политици Европейски Съюз отстъпва от листата на водещите стопански системи в света. Сега се търси опция за стартиране на спрени АЕЦ, само че за тях не е поръчано гориво, тъй като се е предвиждало да се закриват. А българските спрени реактори към този момент са и разрушени.
Засушаването пречи освен на силата от Водноелектрическа централа, само че даже се оказва, че, в случай че се наложи, няма да може да се употребяват тецовете. Много от тях са строени до огромни реки, по които да се доставят нужните въглища, само че сега корабите не могат да плават, или в случай че плават, то би трябвало да е с доста малко товар.
Винаги е добре да има различни доставки, в това число и на газ. Трескавите договаряния на европейски страни в този момент се спъват от политиката на Европейски Съюз за ограничение на въглеродните горива! Доставчиците, даже и да се намерят, не желаят да се ангажират с Европа, а да изгубят други пазари и по тази причина желаят дълготрайни контракти, каквито отказахме на " Газпром ". За далечните снабдители са нужни уреди за работа с полутечен газ, каквито няма задоволително, а и да ги има, втечненият газ постоянно ще е с по-висока цена от този, доставян по тръби. Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно, че всяко политическо изявление за отвод от съветски газ, петрол и прочие автоматизирано подвига цената на тази суровина на международния пазар. Всеки почитател на пазарната стопанска система би трябвало да е наясно с това.
И предходното държавно управление на България, и актуалното, с изявленията си, че няма да употребяват съветски газ, или ще го употребяват единствено в краен случай, автоматизирано подвигат пазарната цена. Алтернативните снабдители ще я вдигнат, тъй като ще схванат, че " Газпром " не им е действителен съперник. Ако въпреки всичко се наложи да разчитаме на " Газпром ", то и те ще вдигнат цените, тъй като ще са наясно, че са ни финален късмет. Ние към този момент авансово сме ги уведомили за това. Само необразован търговец би водил сходни договаряния, като авансово е издал какви са му целите и рестриктивните мерки. 
Ето за какво на българския народ е належащо: възобновяване на доставките на газ от " Газпром " и обвързваното с това задържане и понижаване на разноските на хората и на фирмите; неотложно започване и довеждане докрай на строителството на нова нуклеарна мощност; връщане на страната и общините при добива и употребата на естествени запаси, включително и преустановяване на концесията на водата за Столичната община, с цел да може българите да се употребяват от богатствата на родината ни, а не да не престават да изтичат средства зад граница. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР