Борис Петров стана известен през 2011 г. като най-строгия в

...
Борис Петров стана известен през 2011 г. като най-строгия в
Коментари Харесай

10 начина да бъдем по-щастливи в кухнята

Борис Петров стана прочут през 2011 година като най-строгия в журито на шоуто „ Lord of the Chefs “ по bTV. Шеф Петров е работил в 5-звезден хотел от елитна международна хотелска верига и в някои от най-хубавите заведения за хранене в София и страната. През 2000 година отпътува за Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е приключил при Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на необятната аудитория.

От 2003 година работи в първокласен ресторант в град Солоу, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант на Хавиер Саньол в Тарагона като шеф-готвач. През 2007 година се връща в България и стартира работа в един от най-елитните заведения за хранене.  През последните две години майстор-готвачът създава ресторант на морето.

„ Залагах на средиземноморските специалитети, само че приготвях и японско месо, което у нас се внася по 300 лева килото. Затова обаче си имах клиенти, главно по-заможни руснаци “, показа преди време началник Петров пред роден всекидневник.

През предишното лято заведението му бе определено за най-хубавото във fine dinner-сегмента по Черноморието от норвежката Oslo TV, датската TV2 и Channel 4 във Англия. Наскоро отвори порти и първият му ресторант в София. Успоредно с това всяка делнична заран Борис Петров влиза в домовете на феновете на TV7, с цел да предложи неповторимите си предписания и вкусни секрети от ефира на предаването „ Усещане за жена “.

Преди броени дни на книжния пазар у нас излезе и книгата на началник Борис Петров – „ Усещане за усет. Зима (Рецептите на Chef Петров) “.

„ Това е първата от поредност книги, в която събрах любовта си към храната, с цел да ви я предам “, споделя създателят .

В анотацията й Петров показва своите изпитани способи по какъв начин да се усещаме добре, до момента в който подготвяме обичаната си храна или опитвам с нови предписания. Ето 10 метода да бъдем по-щастливи в кухнята съгласно началник Борис Петров.

1. Мечтай – това ще ти помогне да изградиш едно неповторимо настояще, да създадеш бъдеще без граници, тъй като този, който мечтае – живее, a този, който живее – се развива.

2. Бъди иноватор – тъй като единствено с нови, даже неуместни хрумвания, ще намериш нужните съставки, които ще балансират творбите ти до съвършенство.

 10 метода да бъдем по-щастливи в кухнята

3. Учи се – от грешките и паденията си; по този метод ще се опознаеш и оцениш.

4. Освободи се – само че без да излизаш от реалността; единствено свободен ще достигнеш до най-хубавото за теб и близките.

5. Бори се – защитавай концепциите си; единствено по този начин другите ще научат за твоята мощ.

6. Визуализирай – пробвай да сътвориш с ръцете си всичко, което видиш с мозъка си.

7. Анализирай – наблюдавай деликатно всичко към теб; най-малките елементи маркират разликата сред неуспеха и триумфа.

8. Забавлявай се – с всичко хубаво и откри изгода от всичко неприятно, което се случва в кухнята; забавлявай се същински при всяка опция, във всяка секунда, тъй като единствено по този начин ще изгониш напрежението.

9. Смей се – постоянно и по всяко време; укрепва живота, енергизира тялото, освежава мозъка, прави те по-креативен, буен и по-наясно какво правиш и за кого го правиш.

10. Обичай – тъй като животът е плод на любовта; храната е чиста обич, която се показва посредством нашите ръце.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР