Борис Джонсън заяви, че няма доказателства за намеса на Русия

...
Борис Джонсън заяви, че няма доказателства за намеса на Русия
Коментари Харесай

Джонсън: Няма доказателства за руска намеса в политиката на Великобритания

Борис Джонсън съобщи, че " няма доказателства " за интервенция на Русия в политиката на Обединеното кралство , на фона на апелите държавното управление да разгласява отчет по тематиката преди общите избори, оповестява БиБиСи.

Премиерът съобщи, че " няма причина " да се трансформират " естествени процедури " в публикуването на отчета на Комитета за сигурност на разузнаването на Парламента.

Нейният ръководител Доминик Грийв разяснява, че документът, финализиран през март, съдържа информация, обвързвана с гласоподавателите . Лейбъристите приканват за неговото издание.

Докладът включва данни от разследващите служби на Обединеното кралство по отношение на хипотетичните съветски опити да повлияят на резултата от референдума за Европейски Съюз през 2016 година и общите избори през 2017 година

Процесът по изчистването му от съображения за сигурност бе приключен в средата на октомври, само че от този момент той е на " Даунинг стрийт " и чака дефинитивно обявяване.

Премиерът е запитан по време на изявление, за какво не разгласява отчета преди изборите на 12 декември , на което той отговори: " Защото н е виждам безусловно никаква причина за смяна на естествените процедури за издание на отчетите за ISC (Intelligence Security Committee), единствено тъй като има избори ".

За опцията да има съветска интервенция в политиката на Обединеното кралство, той сподели: " Няма доказателства за това и би трябвало да бъдете доста деликатни ... просто не можете да клеветите всеки, който идва от избрана страна, единствено тъй като е от тяхната народност . "
 За Хилари Клинтън е срамно, че Англия към момента не е разгласила отчет за намесата на Русия
За Хилари Клинтън е срамно, че Англия към момента не е разгласила отчет за намесата на Русия

Той включва изказвания за шпионаж, подривна активност и интервенция в изборите

Когато е запитан какъв брой съветски олигарси са донори на Консерваторите, Джонсън отговори: " Всички дарения на Консервативната партия са вярно тествани, вярно оповестени . Ще оставя това на вашите екипи, да показват обстоятелствата пред нас. Всичко е там и е обществено. "

Комитетът изслуша доказателства от разследващите организации на Обединеното кралство като GCHQ, MI5 и MI6 за съветските опити за интервенция в референдума за Европейски Съюз през 2016 година и общите избори през 2017 година

Предишните разкрития подсказват, че тези съветски действия не подхождат на мащаба на тези, ориентирани против президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и даже в този случай има забележителен спор до каква степен хората фактически са били повлияни от тези дейности.

Преди това Грийвс разяснява пред БиБиСи, че отчетът е " осведомителен " и " хората имат право на информация ".

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин изясни, че " в случай че е бил пожелан и написан отчет, той би трябвало да бъде обществено притежание , тогава какво толкоз би трябвало да крият ".
 Доклад: 9 съветски предприемачи са плащали на торите и на последователи на Брекзит
Доклад: 9 съветски предприемачи са плащали на торите и на последователи на Брекзит

Докладът, който Борис Джонсън скри…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР