Борис Джонсън заминава за Дъблин в обстановка на страхове от

...
Борис Джонсън заминава за Дъблин в обстановка на страхове от
Коментари Харесай

Гардиън: Борис Джонсън заминава за Дъблин в обстановка на страхове от оставки

" Борис Джонсън отпътува за Дъблин в конюнктура на страхове от нови оставки ", е заглавието на в. " Гардиън ".

Борис Джонсън отпътува през днешния ден за Дъблин за среща с ирландския министър председател Лио Варадкар, до момента в който се бори да покаже, че проектът му за Брекзит остава неизменен след оставката на министърката на труда и пенсиите Амбър Ръд. Приятел на Ръд показа, че няма да се учуди, в случай че има и още оставки на членове на държавното управление, написа изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Очаква се на връщане от Дъблин по-късно през днешния ден Джонсън да направи втори опит да задейства парламентарни избори на 15 октомври. Почти несъмнено е обаче, че и този опит ще бъде отритнат, откакто опозиционните водачи се схванаха да не поддържат предварителни избори до момента в който опцията за Брекзит без съглашение дефинитивно отпадне. Очаква се законът за блокиране на излизане от Европейски Съюз без съглашение да получи утвърждението на кралицата през днешния ден, отбелязва Гардиън ".

Британският министър председател Борис Джонсън е изготвил проекти да спре по юридически път всякакво отсрочване на датата на Брекзита, написа в. " Дейли телеграф ".

Вчера съветниците на Джонсън са заседавали, с цел да обсъдят по какъв начин да отвръщат опитите на английския парламент да наложи тримесечно отсрочване на датата на Брекзита при положение, че не бъде утвърдено ново съглашение с Европейски Съюз, написа вестникът, представен от Ройтерс.

Един от премисляните ходове е Джонсън дружно с молбата за удължение на периода на Член 50 от Договора на Европейски Съюз да изпрати писмо, в което да съобщи, че английското държавно управление не желае никакво отсрочване след 31 октомври.

Заплахата, че държавното управление може да заобиколи закона, който разреши на Народното събрание да поеме контрола над процеса по излизането на Англия от Европейски Съюз и който има за цел да отстрани опцията от Брекзит без съглашение, може да принуди парламентарната съпротива да поддържа предлагането на държавното управление за производство на предварителни избори. Гласуването по този въпрос в Камарата на общините ще се състои през днешния ден и това ще е последната опция за опозицията, защото работата на Народното събрание ще бъде прекратена доникъде на октомври, отбелязва " Дейли телеграф ".

В публицистична публикация немският вестник " Ройтлингер Генерал-Анцайгер " прикани английската кралица Елизабет Втора да се намеси в процеса на Брекзита или да абдикира.

Изглежда не е останал нито един политик, който е кадърен да сплоти страната. В такава обстановка е дълг на президента да се намеси. Ако кралицата мълчешком разреши на Джонсън да наруши закона и да прокара Брекзит без съглашение, образът на кралския дом ще бъде очернен, написа вестникът, представен от ДПА.

Кралица, която гледа бездейно до момента в който политическата система се потъпква, хората са разграничени, а личната й страна бива унищожавана, унищожава и всичко реализирано през живота си. Ако тя повече няма силите да признае това, би трябвало да абдикира, написа " Ройтлингер Генерал-Анцайгер ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР