Борис Джонсън ще подаде днес оставка като лидер на Консервативната

...
Борис Джонсън ще подаде днес оставка като лидер на Консервативната
Коментари Харесай

Борис Джонсън подава оставка

Борис Джонсън ще подаде през днешния ден оставка като водач на Консервативната партия, заяви Би Би Си. По този метод той ще проправи пътя за правоприемник, който да го размени на поста министър-председател на Англия, откакто десетки негови министри напуснаха държавното управление.

" Борис Джонсън ще подаде оставка като водач на Консервативната партия през днешния ден. Той ще продължи да бъде министър-председател до есента ", заяви политическият редактор на Би Би Си Крис Мейсън, като добави, че през лятото ще се организира конкуренция за лидерския пост на торите, а спечелилият ще размени Джонсън до октомври.

След като осем министри, в това число двама държавни секретари, подадоха оставки през последните два часа, изолираният и безпомощен Джонсън е на път да се преклони пред неизбежното и да разгласи по-късно, че се отдръпва, оповестяват медиите.

Няколко новоназначени министри напуснаха кабинета, което сложи държавното управление рисково покрай блокиране на работата му.

Кой ще стане новият английски министър-председател ще бъде решено " в точния момент за партийната конференция на торите през октомври ".

По-рано през днешния ден Агенция Франс Прес заяви, че Борис Джонсън е отказал да подаде оставка като министър-председател, макар апелите на доста от министрите в кабинета му. Той даде обещание да се концентрира върху „ извънредно значимите проблеми, пред които е изправена страната “.

Британският министър председател Борис Джонсън ще през днешния ден " направи изказване пред страната ", заяви представител на Даунинг стрийт, откакто се появиха известия, че той ще подаде оставка като водач на Консервативната партия, което ще докара до партийно съревнование за негов правоприемник на поста министър-председател.

Това следва повече от 50 оставки от вторник насам, подадени от министри от друг сан и техните помощници от депутатите тори, защото поддръжката за Джонсън фрапантно спадна след поредност от кавги. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР