Борис Джонсън се завръща във Великобритания, за да се справи

...
Борис Джонсън се завръща във Великобритания, за да се справи
Коментари Харесай

Джонсън се завръща във Великобритания след телефонен разговор с кралицата

Борис Джонсън се завръща във Англия , с цел да се оправи със незабавните въпроси към решението на Върховния съд на Англия, че министър председателят е разпуснал нелегално Народното събрание, написа английският вестник The Independent.

Премиерът беше заставен да прекъсне визитата, с цел да участва в Камарата на общините в 11.30 ч. в сряда.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин прикани Джонсън да " обмисли позицията си " след значимото решение , до момента в който водачът на либералдемоктратите Джо Суинсън съобщи, че не е " кадърен " да бъде министър председател .

Изказвайки се в Ню Йорк, министър председателят Джонсън съобщи, че неговото държавно управление ще „ почита ” решението на съда и добави, че „ несъмнено Народното събрание ще се върне на работа ”.

Борис Джонсън и кралицата са разискали значимото решение на Върховния съд , че закриването му от Народното събрание е нелегално, само че представител на държавното управление отхвърли да обясни дали министър председателят се е извинил на кралицата . Той е разговарял с нея по телефона.-->

Правителствен източник отхвърли да разкрие диалога сред премиера и кралицата, казвайки: „ Никога при никакви условия не обсъждаме наличието на диалозите сред премиера и нейно величество . “

Оказа се обаче, че Джонсън няма да успее да се върне във Англия в точния момент за възобновяването на работата на Народното събрание , в 11.30 ч., което може да разгневи някои депутати, които желаеха наличието му.

Очаква се полетът му да кацне назад във Англия най-рано към обяд - откакто речта му пред Организацията на обединените народи беше отсрочена за по-късно вечерта в Ню Йорк.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР