Борис Джонсън отново попадна в светлината на прожекторите в неделя,

...
Борис Джонсън отново попадна в светлината на прожекторите в неделя,
Коментари Харесай

Защо Борис Джонсън дразни Сунак с посещение в Киев?

Борис Джонсън още веднъж попадна в светлината на прожекторите в неделя, откакто видеоклипове на някогашния английски министър председател, навестяващ Украйна, бяха оповестени онлайн, в ход, който евентуално ще раздразни консервативното държавно управление с Лондон, написа европейската редакция на " Политико ".

Публикации в " Туитър " демонстрират среща на Джонсън с украинския президент Володимир Зеленски и посещаване на засегнатите от войната градове Буча и Бородянка покрай Киев.

Джонсън е член на английския парламент, но не заема никаква публична роля в държавното управление, ръководено от Риши Сунак.

Бившият премиер беше отхвърлен от личната си Консервативна партия миналата година на фона на сриваща се поддръжка в социологическите изследвания и администрация, преследвана от изглеждаща безкрайна поредност от кавги. Сега той също е изправен пред въпроси по отношение на финансовите си покупко-продажби.

Но в Украйна Джонсън се счита за герой заради твърдата му поддръжка за страната след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Той беше награден с почетен орден " Гражданин на Киев " от кмета на града Виталий Кличко в Давос предходната седмица.

Посещението в Украйна - което съгласно английският вестник " Телеграф " не е било оповестено авансово, нито е проведено посредством английското посолство - може да се преглежда като ход за подкопаване на престижа на Сунак. Джонсън, умел политик, е прочут със своите популистки ходове и макар че беше отхвърлен от своите сътрудници консерватори, той към момента е известен измежду твърдото ядро от последователи в партията.

Джонсън се намеси в продължаващия спор за снабдяването на Украйна с съвременни бойни танкове. Обединеното кралство се съгласи да изпрати танкове " Чалънджър 2 " в Украйна, до момента в който Германия продължава да се колебае по отношение на доставката на своите танкове " Леопард 2 ".

" Единственият метод да се постави завършек на тази война е Украйна да завоюва - и да завоюва допустимо най-бързо ", сподели Джонсън в изказване. " Това е моментът да удвоим напъните си и да дадем на украинците всички нужни принадлежности, с цел да довършат работата. "

Говорител на английският министър председател сподели, че Сунак " постоянно поддържа всички сътрудници, които демонстрират, че Обединеното кралство стои зад Украйна и ще продължи да ги поддържа ".[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР