Борис Бояджиев никога не е отричал, че е е заграбил

...
Борис Бояджиев никога не е отричал, че е е заграбил
Коментари Харесай

Войната на мутрите Николай Банев и Борис Бояджиев за преразпределението на държавата

Борис Бояджиев в никакъв случай не е отричал, че е е заграбил доста български предприятия по линия на всеобщата приватизация, както и Банев не е отричал това събитие, факт. Масовата приватизация с бонови книжки стартира на 08.01.1995г. и през днешния ден се навършват 24 години от тъй наречените всеобщ обир и погрома на България, пише troyanpress.com.

Главните герои естествено са  Борис Бояджиев и Николай Банев.  Имуществото заграбено от тях, през днешния ден е разпродадено и претопено през симулативни банкрути, като всички активи и парите предприятията  са достигнали не акционерите, а са при самите приватизотори, който се назовават предприемачи. Така Борис Бояджиев и Николай Банев през днешния ден се назовават предприемачи и приказват за морал и полезности!!!

 Днес никой от нас  не получи отговора на въпросите по какъв начин  Борис Бояджиев и Николай Банев  получиха  българската стопанска система като подарък по линия на всеобщата приватизация. Как по този начин всички акционери, бяха излъгани да си дадат боновите книжки на фондовете АКБ и „ Св.Никола “ и през днешния ден притежатели на активите са двама индивида Николай Баневи Борис Бояджиев?! Как по този начин  Банев и Бояджиев  фалираха близо 200 предприятия и стотици хиляди хора  работещи там, през днешния ден са на улицата, а младите, техните деца и внуци си търсят работа в чужбина?!  Днес Банев и Бояджиев са демократи, хора с морал и доста пари!? Те  ходят на митинги пред Съдебната палата  в София и се борят против Правителството, против Главния прокурор, за правосъдна промяна, те желаят да управляват страната, Банев желае даже да е президент!? На митингите са паралелно с Радан Кънев и Христо Иванов.
А юристът Кънев по доста чудноват метод  винаги гравитира към Борис Бояджиев и Николай Банев, за какво ли?!
 
Ето и първата сага…


извлечение от Протокол №6, 12.03.1997г. на Св.Никола

През 1997г. Борис Бояджиев от Асеновград, към този момент е изпълнителен шеф на Национален Приватизационен Фонд „ Свети Никола „ (ПФ „ Св. Никола “), а зам.-председател на надзорния съвет на фонда е и шеф на „ Елма “АД -инж. Пенчо Адърски.
 


публикация от вестник „ Пари “

Целта на Борис Бояджиев  била приватизацията на „ Елма “ АД. Започват акция от 1995/96г. по набиране на лица, които да вземат участие в приватизацията на „ Елма “АД посредством ПФ „ Св. Никола “. С това се заемат шефа на „ Елма “ инж. Пенчо Адърски, Нанчо Неофитов, Сашка Яшева и други чиновници на Елма-АД и съумяват да убедят забележителна част от служащите и чиновниците на завода в идеята си, в която евентуално и те са били заблудени от Бояджиев.

Така Бояджиев съумява да събере 3,84% от портфейла необходим му да превземе „ Елма “АД, Банев с ПФ АКБ съумява да го победи със своите 34%.  Така Борис Бояджиев стартира да върти номера на събранието на 04.05.1997г. като саботира провеждането му с изказванието, че не било постоянно, защото не бил се срещнал с дневния ред. В хода на събранието поддържа Банев в решенията му, само че откакто поисква да влезе в надзорния съвет на завода и Николай Банев го отрязва, Борис Бояджиев, Пенчо Адърски и антуража им (както и от „ Св. Никола “), напущат демонстративно събранието, с цел да осуетят промяната на управлението и въздействието на Борис Бояджиев, който е видял по какъв начин губи опцията да приватизира „ Елма “АД.

Прави усещане обаче, че значителен миг в отчета бил поставения въпрос за преживелица, в която се приказва за интервала 1995-1996г. през който от „ Елма “АД били изнесени електромотори за 1 500 000 ДМ (Германски марки),които към съответната дата били толкоз лв.. Тези Електромотори били изнесени в посока компания Елма Розин. Притеснителното обаче е, че макар неплащането на моторите, Елма продължавала да изнася без да търси сметка къде са парите! Приватизацията започва от 08.01.1995г. и тогава е бил основан Първи Приватизационен  Фонд (Борис Бояджиев), а Борис Бояджиев както знаем с изключение на доносническите си качества като помощник на Държавна сигурност, друго няма. Както знаем е оскъдно момче от Асеновград, татко му от Шумен, а майка му от Севлиевско. Така, че Бояджиев се е нуждаел незабавно от пари и очевидно ги е намерил тъкмо в лицето на Елма-АД по схемата сходна на различен грабеж с който е обвързван, този на Алфабнак през 2011г. само че тук сумата не е 1,5 млн. лева, а цели 21 млн. лева

След като е изхвърлен от Елма-АД, Борис Бояджиев се задоволява с „ Димо Дичев “,който приватизира с боновите книжки на служащите и чиновниците на Елма-АД, Троян. Така през 1997г. Бояджиев към този момент има леярната „ Димо Дичев “ в Харманли, която през 1998г. прекръства на „ Елпром Харманли “.Така в Харманли се появява Елпром Харманли като в устрема си за наваксване, той събаря и паметника на Димо Дичев пред завода, с цел да няма помен от остарялото име. Така стартира проекта по какъв начин да се докопа още веднъж до „ Елма “.
Това наподобява по някакъв метод отдалечено във времето, само че е доста показателно и дава отговори на доста въпроси, като за какво Николай Банев и Борис Бояджиев са бащите освен на всеобщата приватизация, а и на умишления банкрут на Елма-АД?! 









 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР