Борис Бонев оттегли своята кандидатура за председател на Столичния общински

...
Борис Бонев оттегли своята кандидатура за председател на Столичния общински
Коментари Харесай

Борис Бонев се оттегли от борбата за СОС - днес

Борис Бонев отдръпна своята кандидатура за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) след два часа диспути през днешния ден. 

" Не бягаме от отговорност, щяхме да бягаме от отговорност, в случай че три седмица си бяхме клатили краката. Вместо това направихме всички вероятни, открити, цинилизационни старания да намерим консенсус ", съобщи Бонев. 

Отново не е ясно зали СОС ще избере собствен ръководител през днешния ден - и ГЕРБ, и ПП-ДБ (СС) нямат номинации, а представителката на Българска социалистическа партия Диана Томова събра едвам 9 гласа при последните два вота. Кандидатите на " Възраждане " и Има Такъв Народ също получават единствено шепа гласове от дребните си групи. 

Председател на СОС може да се избере с най-малко 31 гласа " за ", без значение какъв брой общинари присъстват. 

От ГЕРБ неведнъж намекнаха, че Бонев и " Спаси София " държат кмета Васил Терзиев и обединяването като пленник, с изискването той да бъде определен.

" Личната ви борба държи господин Терзиев като пленник. Вие несъмнено го заплашвате, че ще се отцепите от групата. Личат си споровете сред Политическа партия, Демократична България и " Спаси София ", съобщи Антон Хекимян от ГЕРБ. 

​​​​​​В последна сметка процедурата по гласоподаване стартира два часа и половина след началото на съвещанието.

" Разочарован съм, че вътре залата се трансформира в място за конференции, а не спор за това по какъв начин да изберем ръководител и да се придвижат доста значими въпроси, съобщи кметът Васил Терзиев. - То няма доста разновидности. Или ние с ГЕРБ, или ние с Българска социалистическа партия. Градът ше заплати висока цена, в случай че не се разберем. "

Очаквайте детайлности. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР