Борис Бонев от Спаси София“ не изключи провеждането на нови

...
Борис Бонев от Спаси София“ не изключи провеждането на нови
Коментари Харесай

Бонев не изключи предсрочни избори, ако СОС не заработи

Борис Бонев от „ Спаси София “ не изключи провеждането на нови локални избори, в случай че до 13 февруари Столичният общински съвет не стартира работа.


На 13 февруари могат да бъдат направени тълкувания, че откакто СОС не е работил три месеца можем да отидем на нови избори, посочи той пред Българска национална телевизия.

Бонев съобщи, че явяването на нови избори не е проблем за „ Спаси София “. „ Ние сме готови и считаме, че ще имаме по-добър резултат. Когато в един фрагментиран СОС няма предпочитание нещата да се случат, тогава може би това е закономерно “, сподели той.

Според него това е единствен излаз от създалата се обстановката, „ когато си предложил четири разновидността за излизане на рецесията, когато си провел срещи с всички и си изискал явен проект за промени и отсреща не получаваш никаква конструктивност.

На въпроса до по кое време ще му устоят нервите, Бонев съобщи, че това не е въпрос за нерви, а на периоди, които се изпускат. „ Нашата група става все по-сплотена. Не ми е фантазия да бъда ръководител на СОС, желая да съм на терен и да работя с районните кметове. Да си ръководител на СОС не е забавно. Нашата цел е да има работещ Общински съвет, а не да дадем празен чек. Всеки е доста добър и мощен да харчи публичния запас, само че доста малко имат доблестта да създадат промени за понижаване на разноските “, сподели той и добави:

„ Всички желаят да се отпуши процеса, само че единствено от нашата група даваме предложенията. Трябва и останалите да покажат, че са подготвени на отстъпки “.

Бонев заяви, че заместник-кмет по превоз ще бъде назначен безусловно след броени дни. Той даде обещание доста ограничения за възстановяване на изискванията на работа в превоза.

По отношение на зимната конюнктура Бонев даде обещание да не се повтори обстановката от предходната година, когато в продължение на седмици столицата не беше почистена от снега и последствията от него.

„ Днес се намираме в една нормална зимна конюнктура, нормален зимен ден. 147 машини обработва пътните артерии. Моят апел е всеки жител да почисти пред дома си “, сподели общинският консултант от „ Спаси София “.

По отношение на вчерашния скандал, когато Васил Терзиев си потегли, отказвайки да отговори на съответни въпроси, Бонев изясни, че това е била работна среща, само че общинските съветници от ГЕРБ са присъединили камерите и това е довело до политизиране. „ Каня на 25 февруари всички софиянци в аулата на СУ от 18.00 часа на публично разискване на бюджета на София. Ще има десетки милиони за районните кметове. Ще имаме за пръв път същински цивилен бюджет. Това е нов транспарантен метод и присъединяване на жителите в процесите “, даде обещание Борис Бонев /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР