Борис Бонев и съветници на Демократична България бойкотират Столичния общински

...
Борис Бонев и съветници на Демократична България бойкотират Столичния общински
Коментари Харесай

Бонев и демократите бойкотират Столичния общински съвет

Борис Бонев и съветници на Демократична България бойкотират Столичния общински съвет в символ на поддръжка към митинга.

Като претекст те акцентират и неприемливия метод, по който ръководещите отхвърлят всички оферти на опозицията единствено тъй като не идват от тях.

С сътрудниците загърбихме разликите по общинските тематики, с цел да дадем явен сигнал към обществото, че този метод на ръководство повече не може да бъде толериран . - съобщи Борис Бонев от Спаси София и добави, че съветниците от Българска социалистическа партия също са били поканени към обединено деяние, само че са избрали да заседават с ГЕРБ.

Според съветниците властническото държавно ръководство на ГЕРБ е пренесено и на локално равнище . Те споделят, че отчетите на опозицията постоянно не стигат до разглеждане, в нарушаване на Правилника на СОС, а ръководещата коалиция силово гласоподава отчети, противоречащи на публичния интерес.

В позиция, изпратена до медиите се акцентира, че протестът е законен инструмент във всяко демократичното общество и е явен знак за неприемливия метод , по който ГЕРБ ръководи София и страната. Приетият неотдавна нов Правилник за работа на СОС, който е още по-недемократичен и непрогледен от предходния, цели да заглуши опозицията и да държи жителите и медиите надалеч от работата на Общинския съвет, се добавя в позицията.

Методите на ГЕРБ припомнят тоталитарните партии и са сходни на тези на Българска комунистическа партия, по тази причина дано сами да заседават и да си гласоподават отчетите . - декларират в декларацията си общинските съветници.

Опозицията в Столичния общински съвет прави оценка дейностите на ръководещото болшинство и кмета Фандъкова като извънредно лицемерни . По думите им, единствено преди 8 месеца, в предизборната акция, те непрестанно говореха за нов, почтен и открит метод на ръководство, за нов екип и нови хрумвания.

След изборите всички тези поръчки са били забравени и ръководството е по-слабо, немощно и силово от всеки път . Надявам се, че всеобщите митинги ще припомнят на ръководещите в София, че би трябвало да премислят и трансформират радикално досегашния си метод на работа. Или да си понесат следствията. - добави Борис Бонев.

В политическа декларация общинските съветници на Демократична България желаеха оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев и оповестиха аргументите да не влязат на съвещанието на Столичния общински съвет през днешния ден.

Според тях Столичният общински съвет " разиграва съвсем същата бездарна режисура, която виждаме в Народното събрание , единствено че действието се развива на камерна сцена.

В декларацията, прочетена от лидера на групата Методи Лалов участват и съответни образци за завладяването на Столична община , измежду които и покупко-продажбите с парцела на Чистота-Искър, ощетили софиянци с над 4 млн. лв..

За тези покупко-продажби сезирахме един от основните виновници за актуалните митинги - основния прокурор Иван Гешев, както и Агенцията за държавна финансова ревизия. И какво мислите се случи? Нищо. Преписките отлежават в някое чекмедже. За да могат други чекмеджета да се пълнят с 500-еврови банкноти и златни кюлчета, съобщи Лалов.

Управляващите, несъмнено, ще ни обвинят, че с днешния акт изоставяме работата си. Напускането ни през днешния ден обаче не е неявяване от работа . Ние просто отиваме да вършим работата, от която има най-голяма потребност сега: да върнем демокрацията и правовия ред в страната, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР