Борис Аладжов, Мариян Иванов и Виктория Върбанова. Снимка: Искра.бг Според общинските

...
Борис Аладжов, Мариян Иванов и Виктория Върбанова. Снимка: Искра.бг
Според общинските
Коментари Харесай

Надува ли близо три пъти Община Бургас сумата за строежа на дом за стари хора?

Борис Аладжов, Мариян Иванов и Виктория Върбанова. Снимка: Искра.бг

Според общинските съветници Мариян Иванов и Виктория Върбанова цената от 8 млн. лв. е безпричинно висока

Цената за създаване на корпус към Дом за остарели хора „ Цвета и Анка Върбанови “ е мощно повишена, а Община Бургас отхвърля да даде направените количествено-стойностни сметки и капиталов план.

Това обявиха на конференция общинските съветници Мариян Иванов и Виктория Върбанова от „ Възраждане “ преди утрешното съвещание на локалния парламент, където докладната ще бъде гласувана. Тя е импортирана от кмета Димитър Николов , а съгласно опозиционната партия плануванаъа сума от близо 8 млн. лв. за строителството е „ фрапираща “.  

Виктория Върбанова добави, че са извършени диалози със експерти , съгласно които себестойността на един подобен план не би трябвало да надвишава 3 млн. лв. в случай, че се употребяват най-скъпите материали и всичко дава отговор на изисквания на Агенцията за качеството на обществените услуги. 

„ Парите, които Община Бургас желае да отпусне като съфинансиране, са на стойност 4,4 млн. лв.. Това буди подозрения в нас, че по претекст да бъдат разширени обществените действия в Бургас, ще бъдат източени парите на данъкопладците “. 

Тя даде за образец филиала на учебно заведение „ Коджакафалията “ , който ще бъде построен в квартал „ Крайморие “, който е с близо два пъти по-голяма разгърната застроена повърхност, а цената на плана там е 6 млн. лв. .

Мариян Иванов добави, че от „ Възраждане “ никога не са срещу построяването на дома за възрастни хора, само че имат терзания по отношение на сумата.

„ Тези терзания се удостоверяват от това, че Община Бургас, нарушавайки закона за локалното самоуправление, не ни дава направените количествено-стойностни сметки и капиталов план със странни оправдания. Аз не виждам никакви усложнения тези документи да ни бъдат предоставени, с цел да се срещнем с тях “. 

Той добави, че оттук насетне представителите на партията в локалния ще държат Община Бургас да среща обществеността с това защо се разходват средствата, когато внася планове. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР