Борим се за осигуряване на питейна вода за цялото население

...
Борим се за осигуряване на питейна вода за цялото население
Коментари Харесай

Министър Комитова обсъди възможности за финансиране на ВиК инфраструктура с кмета на Велинград

Борим се за обезпечаване на питейна вода за цялото население и за доста по-големи планове. Трябва да сме доста недалновидни, в случай че не се възползваме от предоставените от Европейския съюз благоприятни условия за финансиране на ВиК планове. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на община Велинград Костадин Коев.

Двамата разискаха положението на ВиК инфраструктурата в общината и опциите за нейното финансиране, посредством което да бъдат понижени загубите на питейна вода и да се обезпечи непрекъснатост на водоподаването.

На срещата стана ясно, че за община Велинград са нужни вложения от десетки милиони левове за създаване на наложителните пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води и за ремонт на водопроводи и канализация. Те не могат да бъдат обезпечени от държавния или общинския бюджет, както и посредством европейско финансиране, защото общината не се е включила към регионалната асоциация по водоснабдяване и канализация.
Министър Комитова и екипът ѝ предизвестиха за заплахата от наказания в случай че страната ни не реализира сходство с условията на европейските наставления за филтриране на питейните и отпадъчните води.

В срещата участваха също Цветелина Лазарова - шеф на кабинета на районния министър, заместник-министър Валентин Граматиков, Атанас Паскалев - консултант, и шефът на дирекция ВиК в министерството Иванка Виденова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР