Борим се за 121 гласа, които да направят коалиция срещу

...
Борим се за 121 гласа, които да направят коалиция срещу
Коментари Харесай

Асен Василев: Не получаваме руски газ чрез посредници

" Борим се за 121 гласа, които да създадат коалиция против това парите на българските жители да отидат в кюлчета и шкафчета. Не получаваме съветски газ посредством медиатори. Ако Борисов има документи, да ги покаже ", съобщи пред bTV някогашният министър на финансите Асен Василев.

Относно думите на президента Радев, че държавното управление „ Петков “ оставя енергетиката в безпорядък, Асен Василев отговори, че когато „ Газпром “ е спрял да извършва доставките, не е имало ограничавания на потребителите. „ Започнахме да получаваме цялостното контрактувано количество азерски газ- 1 милиарда куб. м, Чирен продължава да се цялостни даже е на път да се изпълни с 10% повече, в сравнение с беше предходната година при започване на отоплителния сезон, и във финалните дни на държавното управление успяхме да договорим 7 карго кораба за доставка на полутечен газ, които да бъдат до края на март “, сподели Василев.

Ние заварихме азерския газ на 30%, сега получаваме цялостното количество газ. Тези 30% ги получаваме на понижена цена, уговорена в контракта, а останалите 70% се получават на цената на съветския газ, като ще се понижи цената, откакто се издаде Акт-16 на българо-гръцката връзка, съобщи още Асен Василев, като добави, че до края на август трябваше интерконекторът да получи Акт-16, а въпросите за какво това не се случва са към новия длъжностен енергиен министър. „ Относно незавършените строителни работи по интерконектора, при изискване че Акт-14 е подготвен, не би трябвало под някаква форма тези детайлности да бъдат огромен проблем “, разяснява още той.

„ Относно 7-те танкера за доставка на полутечен газ сме споделили, че за първите две карга са обезпечени слотове, а за останалите гръцкият министър сподели, че в случай че България изиска ще се обезпечат слотове и за останалите кораби. Отново за какво това не се случва, отговор би трябвало да даде новият длъжностен енергиен министър “, акцентира още Асен Василев. Бившият вицепремиер и финансов министър посочи, че в случай че до 19-ти август не се вземе решение за корабите, то различен ще подписа договорката.

По мотив идните избори, Василев сподели, че до момента в който Борисов управлява ГЕРБ, не е допустима коалиция с него. Няма по какъв начин до момента в който Борисов, който провежда система за отклонение на обществен запас, да се приказва за коалиция с него, добави още той.

Мисля, че ще сме първа политическа мощ, борим се за 121 гласа, които да създадат коалиция против това парите на българските жители да отидат в кюлчета и шкафчета, сподели Василев.

ТЕМА преди 9 часа 1069 преди 1 ден 5192 преди 3 дни 10271

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР