Борим се с климатичната информационна криза“ в X, Facebook и

...
Борим се с климатичната информационна криза“ в X, Facebook и
Коментари Харесай

От руски PR до „онлайн измамници“: Кой разпространява дезинформация за климата през 2023 г.?

Борим се с климатичната „ осведомителна рецесия “ в X, Фейсбук и Instagram преди COP28, споделят специалисти по дезинформация.

Дезинформацията изостря климатичната рецесия, предизвестяват специалисти, до момента в който международните водачи се приготвят да се срещнат за COP28 в Дубай.

През 2023 година ще ви бъде простено да мислите, че всевъзможни необятно публикувани подозрения по отношение на научните обстоятелства за изменението на климата - и незабавната нужда да се работи по тях - бяха оставени неподвижен.

Но тази година стана очевидец на „ наново включване “ на цялостното отказване, както и нови подли тактики от огромни петролни и недобросъвестни артисти онлайн, разкрива нов отчет на обединението „ Действия за климата против дезинформацията “ (CAAD).

„ В навечерието на, светът се бори с екологична рецесия, усложнена от осведомителна рецесия, “, споделя Джени Кинг, началник на отдел „ Изследване и политика в региона на климата “ в Института за стратегически разговор и началник на разуз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР