Борещият се за спасение тим на Етър Велико Търново успя

...
Борещият се за спасение тим на Етър Велико Търново успя
Коментари Харесай

Етър стигна до точка срещу Локо в Пловдив с 10 души

Борещият се за избавление отбор на Етър Велико Търново съумя да вземе скъпа точка при гостуването си на Локо Пд. Двата отбора приключиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион " Лаута ".

Георги Минчев откри резултата в 42-ата минута, само че Пламен Крачунов наказа безобразна неточност след центриране от фаул в защитата на пловдивчани и изравни резултата в 71-ата минута. Десетина по-късно Здравко Илиев от Етър остави „ болярите” с 10 индивида, откакто влезе в вербален конфликт с рефера Димо Димов, който го изгони непосредствено.

Вратарят на домакините Мартин Луков опита да улови топката в наказателното си поле, която бе нападна и от Меси Мезу от Етър. Луков съумя, само че при приземяването десният му крайник поддаде доста неприятно, поради което бе наложително сменен след 10 минути игра от Илко Пиргов.

В 22-ата Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар в наказателното поле за Алмейда, само че Пламен Крачунов от Етър се намеси ужасно и почисти в корнер.

Две по-късно пристигна първият сериозен миг за " болярите " при визитата в Пловдив. Бирсент Карагарен разигра вдясно с Парвиз Умарбаев, с цел да може първият да центрира по земя към Димитър Илиев. Капитанът на " черно-белите " си спря топката и шутира с десния крайник, само че топката се отби в левия непряк дирек на вратата, защитавана от Христо Иванов. В 32-ата Симеон Мечев достави топката с центриране в наказателното поле на пловдивчани, а Преслав Боруков игра с глава сред двама бранители на домакините, само че ударът му мина край вратата на Луков. Миг по-рано пък Карагарен блокира удар точно на Симеон Мечев, който бе в очертанията на вратата на Илко Пиргов.

Три преди края на първата част Локомотив Пловдив поведе в резултата. Бирсент Карагарен центрира топката в наказателното поле на Етър за Георги Минчев. Нападателят на " смърфовете " отскочи и насочи доста мощен удар с глава. Христо Иванов потегли да хваща топката, само че се подхлъзна и тя влетя във вратата му - 1:0.

Огромна опция за домакините пристигна в първата минута на добавеното време. Бирсент Карагарен надигра вдясно Алдаир и центрира остро в наказателното поле пред Христо Иванов. Момчил Цветанов бе оставен изцяло непокрит и стреля от втора позиция с десния крайник, но ударът му не беше прецизен и отлетя навън.

В 62-ата минта Етър нацели гредата на Локо Пловдив. Симеон Мечев центрира от ъглов удар на далечната греда за Венелин Филипов. Бранителят бе оставен непокрит и насочи удар с глава, само че топката се отби в десния непряк дирек на Пиргов и излезе навън. Три по-късно домакините имаха опция да удвоят своя актив. Георги Минчев бе изведен вляво в свободна зона край наказателното поле на великотърновци. Той сподели прелестно придвижване и отстрани с пас Здравко Илиев, а топката попадна в Димитър Илиев. Капитанът на " смърфовете " шутира технично край Пламен Крачунов, само че изстрелът не откри вратата на Илиев - навън.

В 71-ата минута " болярите " изравниха резултата при визитата си. Симеон Мечев центрира топката от фаул и откри оставения непокрит пред Илко Пиргов Пламен Крачунов, който с десния крайник " простреля " от близко Илко Пиргов, с цел да изравни резултата - 1:1.

Две по-късно Симеон Мечев тества какъв брой внимава Илко Пиргов след позволения гол и шутира по диагонал с левия крайник, само че мощният удар бе уловен от опитния пазач на " черно-белите ". Десет минути преди края на постоянното време капитанът на Етър Христо Иванов направи ужасно избавяне след диагонален удар на Бирсент Карагарен. В 82-ата опитният Здравко Илиев реплиира съдията Димов и получи жълт картон, след което тирадата му не спря и реферът го изгони непосредствено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР