Бордните карти за самолети може да се окажат скрита лимонка,

...
Бордните карти за самолети може да се окажат скрита лимонка,
Коментари Харесай

Какво не трябва да правим никога с бордните си карти

Бордните карти за самолети може да се окажат скрита лимонка, в случай че човек не съблюдава обикновени правила за сигурност, оповестяват специалисти, представени от Express.

Във века на обществените мрежи към този момент доста хора разгласяват фотография на бордната си карта преди да излети самолета им. Тези документи, обаче, с изключение на името, дестинацията и мястото на индивида, съдържат и голям брой скрита от погледа информация, която елементарно може да бъде разкодирана.

Лиза Форте, сертифициран преподавател в държавния информационен център на Обединеното кралство, изяснява по какъв начин баркод на бордна карта може да се употребява за откриване на информация.

" Като го сканирате, можете да намерите цялостното име, датата на раждане, номера на полета, летището на политане и това на кацане, номера на мястото в самолета, и шестцифрения PNR (пътнически запис) код. Той съдържа информация, налична посредством раздела за резервации на уеб страницата на самолетната компания ", разкрива Форте.

Това включва детайлности за всеки автомобил чартърен или резервация на хотел, изработен посредством самолетната компания, имейл адрес и телефонен номер, последните четири числа на употребяваната кредитна карта и детайлности за това кой е платил за билета. Там се съхраняват и данни за увреждания или медицински проблеми, докладвани от туристи.

Ако фотография на вашата бордна карта бъде оповестена в обществените медии, има късмет да станете жертва на машинация.

Измамникът може да сканира баркод и да получи достъп до всички данни и по-късно да го употребява за машинация. Знаейки маршрута, датите на тръгване, желанията (например поръчване на вегетарианска храна), зложелателят може да сътвори фишинг имейл, представящ се за самолетна компания: „ Ако имате потребност от вегетарианска храна още веднъж при противоположния полет, апелирам, кликнете тук, с цел да я поръчате в този момент ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР