Бордна карта, онлайн регистрация или чек-ин трябва да направя преди

...
Бордна карта, онлайн регистрация или чек-ин трябва да направя преди
Коментари Харесай

Три важни неща за бордната карта, които задължително трябва да знаете

Бордна карта, онлайн регистрация или чек-ин би трябвало да направя преди полета си? Как и по кое време да го направя, наложително ли е? 

Можете да срещнете и трите термина, само че те значат едно и също нещо – процесът по регистрация за полет (чек-ин) приключва с издаването на бордна карта – документът, който действително ви дава право да се качите на избран полет. Ако нямате бордна карта, няма да ви позволен в самолета, без значение че сте купили самолетен билет, изясняват специалистите от онлайн организация eSky и дават отговор на три  " горещи " въпроса за бордните карти.  

Какво съставлява бордната карта?

Обикновено информацията, изписана на бордната карта, включва имената на пасажера, номер на полета, маршрут, мястото на борда, номер на гейта (изхода), краен час за качване в самолета и баркод. Заедно с персоналната карта или паспорта, това са документите, които би трябвало да представяте на всички инспекции на летището, както и при качване на борда. 

via GIPHY

Как става издаването на бордна карта?

Можете да получите бордната си карта по два метода. Единият е на място на летището, от съответното гише за регистрация, предоставяйки на служителя документа си за идентичност. Другият вид е да я изготвите авансово, въвеждайки нужните данни в онлайн регистрационна форма, която ще откриете на уеб страницата или мобилното приложение на самолетната компания или организацията, от която сте закупили билетите си. 

Онлайн регистрацията и надлежно издаването на бордна карта онлайн се прави поотделно за всеки пасажер и всяка права от пътуването. След като въведете данните на всички пасажери, системата ще генерира бордните карти, които следва да носите със себе си на летището (принтирани или в електронен вариант). В случай, че имате авансово направена бордна карта и не носите багаж за вписване, можете да преминете непосредствено към инспекциите за сигурност, без да минавате през регистрационнно гише.  

via GIPHY

Безплатно ли е издаването на бордна карта?

Да, само че би трябвало да знаете, че при някои самолетни компании е наложително да сте я създали авансово (онлайн), и да я носите със себе си на летището. Тези самолетни компании постановат много високи санкции за издаване на бордна карта на летището (от 45 евро нагоре, според от маршрута и сезона). 

В взаимозависимост от авиокоманията съществуват и разнообразни ограничавания във връзка със периода за онлайн регистрация. При постоянните самолетни компании тя нормално е налична сред 24 и 2 часа преди полетното разписание и не е наложителна. Срокът за наложителната онлайн регистрация при някои нискотарифни самолетни компании следва да бъде указан в потвърждението ви за покупка на самолетен билет. 

via GIPHY

„ Често хората са комплицирани, не знаят какво тъкмо би трябвало да създадат или въобще не помнят за бордните си карти “, разяснява Доньо Марков, шеф на eSky. „ Затова се стараем да поддържаме безупречна система, която да осведоми навреме пасажерите за наложителната онлайн регистрация, с цел да се избегнат санкции на летището. А най-новата наклонност, която се употребява от ден на ден от пасажерите, е поръчката на специфична услуга, посредством която бордната карта се изготвя вместо вас от туристически съветник и се изпраща непосредствено на имейла на ви. Така не се постанова да помните дати и периоди за регистрация и да се тревожите за бордната си карта “.  

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР