Borden Dairy Company е подала заявление за банкрут по глава

...
Borden Dairy Company е подала заявление за банкрут по глава
Коментари Харесай

Фалира един от най-големите производители на млечни продукти в САЩ

Borden Dairy Company е подала заявление за фалит по глава 11, съобщи Bloomberg. Компанията, която е известна с емблемата си Елиза Кравата, е една от най-старите и огромни производители на млечни произведения в Съединени американски щати, учредена още през 1857 година

Сред аргументите за несъстоятелността ѝ са повишаването на млякото, понижаването на потреблението на млечни произведения от американските семейства, навлизането на от ден на ден заместващи артикули, създадени от соя, и големите задължения на самата Borden. Не на последно място, доста от комерсиалните вериги в Съединени американски щати влагат в лични нискобюджетни производства.

Освен всичко това, компанията е показала, че има прекомерно високи разноски за пенсионните фондове на чиновниците си. За нея работят над 3300 души, една пета от които са на групов трудов контракт. Засега не е известно дали част от тях ще бъдат съкратени като мярка за усъвършенстване на разноските.

Само от началото на януари предходната година цената на литър прясно мляко се увеличи с съвсем 30%, а прогнозите са, че тя ще продължи да пораства. Този феномен към този момент засегна отрицателно целия бранш.

Компанията въпреки всичко ще продължи активност, като задачата на управлението е тя да премине през проект за преструктуриране на интервенциите. Целта на този проект ще е да се намалят отговорностите на компанията, да се максимизира нейната стойност и да се нарежда за дълготраен триумф, се показва в молбата към съда.

Borden има задължения за съвсем 300 млн. $, а най-големите ѝ кредитори са KKR Credit Advisors и Franklin Square Holdings, които взаимно имат да получават 175 млн. $, следвани от банки, отпуснали револвиращи заеми на стойност 75 млн. $ и PNC с 30 млн. $.

" Приходите преди налози и амортизации на Borden са положителни и растящи, само че би трябвало да реализираме по-стабилна финансова конструкция ", сподели основният изпълнителен шеф на компанията Тони Сарсъм в изказване. " Тази метаморфоза ще заздрави нашата позиция за предстоящ триумф. "

Несъстоятелността на Borden идва по-малко от три месеца откакто банкрутира техният главен съперник и пазарен водач Dean Foods, които също оповестиха неплатежоспособност по глава 11. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР