Бордът на Международния валутен фонд ще изслуша във вторник управляващия

...
Бордът на Международния валутен фонд ще изслуша във вторник управляващия
Коментари Харесай

МВФ изслушва Кристалина Георгиева за обвиненията в натиск над служители на Световната банка

Бордът на Международния валутен фонд ще изслуша във вторник ръководещия шеф по обвиняванията в напън над чиновници на Световната банка за смяна на данни в интерес на Китай. Същия ден, вторник, Георгиева ще произнесе виртуална тирада, отдадена на идната годишна среща на Фонда и Световната банка сред 11 и 17 октомври.

Днес пред борда на МВФ са юристите на компанията Уилмър-Хейл, изготвила сериозния отчет за дейностите на Кристалина Георгиева като основен изпълнителен шеф на Световната банка през 2017 година Според документа тя е оказала напън за смяна на данните в отчета Doing Business.
 Кристалина Георгиева: Заключението в отчета е възмутително Кристалина Георгиева: Заключението в отчета е възмутително
Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева жигосах през днешния ден самостоятелния отчет за хипотетичната й роля в...

Георгиева изрично отхвърля обвиняванията, само че чуванията евентуално ще изиграят основна роля за поддръжката към нея от страна на акционерите на Фонда. Най-влиятелните държавни управления на страните членки, в това число най-големият акционер в лицето на Съединените щати, към този момент се въздържат от коментар по случая. Англия предходната седмица съобщи пред Ройтерс, че поддържа бистрота по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР