Бордът на директорите на Tesla заяви, че е бил информиран

...
Бордът на директорите на Tesla заяви, че е бил информиран
Коментари Харесай

Борсовият регулатор в САЩ започва проверка на Tesla

Бордът на шефовете на Tesla съобщи, че е бил осведомен от Илън Мъск предходната седмица за желанията му да смъкна компанията от борсата

Още по тематиката
Илън Мъск предложи да направи Tesla непублична компания и да я смъкна от борсата

Държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия е закупил акции за 2 милиарда $ от производителя на електрически автомобили
8 авг 2018
Илън Мъск чака добра втора половина на годината за Tesla

Акциите на компанията се покачиха, откакто показа по-добри резултати и направи положителни прогнози
2 авг 2018 Американският борсов регулатор стартира инспекция на Tesla, откакто във вторник създателят и основен изпълнителен шеф на компанията Илън Мъск заяви в Twitter, че планува да смъкна производителя на електрически коли от борсата. Това оповестява Wall Street Journal, като се базира на източници, осведомени с въпроса. Условието за осъществяването на проекта е акциите на компанията да стигнат цена 420 $, а за договорката ще са нужни 72 милиарда $.

Защо през обществената платформа

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати (SEC) е попитала компанията дали известието на Мъск се основава на действителни обстоятелства и за какво е било направено посредством онлайн платформата, а не посредством публично подаване на документи. Засега от регулатора и компанията не разясняват тематиката.
SEC нормално дава опция на фирмите да популяризират вести посредством обществени медии, като изискването е те авансово да са споделили на акционерите, че могат да ги употребяват в допълнение към регулаторните заявки.

В края на 2013 година Tesla заяви на вложителите да последват Twitter акаунта на Мъск за " спомагателна информация " за компанията. Но профилирани във финансовата сфера юристи предизвестиха, че Мъск може да се окаже в усложнение, в случай че част от изказването, оповестено във вторник, е погрешна.

Според Томас Фарли, някогашен президент на Нюйоркската фондова борса, регулаторните органи относително елементарно биха ревизирали някои от изказванията на Мъск. Фарли сподели пред уеб страницата FinancialNews, че регулаторите могат да изискат да видят правни съглашения, които Tesla има с финансови сътрудници, или такива, които поддържа договорката. " Ако финансирането е обезпечено, има документи, която да покаже това ", споделя Фарли.

Липсва доста информация

Tesla обаче към този момент не е разкрила никакви източници на финансиране на договорката и нито един вложител не е декларирал обществено, че поддържа проекта. В сряда членове на борда на шефовете оповестиха, че през предходната седмица са били известени за проекта. Според салдото на компанията към 30 юни тя разполага с 2.2 милиарда $ в брой.

Компаниите би трябвало да попълнят формуляр на SEC, с цел да уведомят акционерите за значими събития. За най-важните въпроси те имат 4 работни дни, в които да подадат съобщение. Има редица образци за налагане на санкция на компании, които не са спазили крайния период, само че не е ясно дали уведомлението на борда за проекта на Мъск предстои на сходно условие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР