Бордът на директорите на германския автомобилен концерн "Даймлер" реши да

...
Бордът на директорите на германския автомобилен концерн "Даймлер" реши да
Коментари Харесай

"Даймлер" изтегля 3 млн. автомобила в Европа заради дизеловия скандал


Бордът на шефовете на немския авто тръст "Даймлер" реши да разшири акцията по изтеглянето на дизелови коли "Мерцедес-Бенц". Акцията ще засегне 3 милиона коли в Европа.

"Скандалът към дизеловите мотори поражда неустановеност, изключително за нашите клиенти. Ние взехме решение да се вземат спомагателни ограничения, с цел да бъдат успокоени притежателите на коли с дизелови двигатели", сподели ръководителят на Борда на шефовете на Daimler AG Дитер Цетше.

„ Даймлер ” манипулира моторите на към един милион дизелови автомобила, с цел да наподобяват по-малко замърсяващи, оповестиха преди дни немските медии. Това съставлява отзвук на абсурда с "Фолксваген", който е съперник на "дизеловата" компания.

През интервала 2008-2016 година компанията е продавала коли с по-високи равнища на нездравословни излъчвания, в сравнение с е разрешено", разяснява всекидневникът „ Зюддойче Цайтунг ”.

Следователите подозират, че най-големият производител на първокласни коли в света употребява по този начин нареченото "анулиращо устройство ”. Същото устройство бе употребявано от компанията "Фолксваген", която през 2015 година призна, че е манипулирала отчитането на нездравословните излъчвания при към 11 милиона дизелови автомобила по целия свят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР