Борбатата с източниците на финансиране на тероризма е един от

...
Борбатата с източниците на финансиране на тероризма е един от
Коментари Харесай

Борбатата с източниците на финансиране на тероризма е един от приоритетите на страната ни

Борбатата с източниците на финансиране на тероризма е един от целите на страната ни. Това означиха участниците в полемика в Народното събрание. Форумът е проведен от евродепутати от ЕНП и АЛДЕ, взаимно с Комисията по вътрешна сигурност в българския парламент. 

Главният прокурор Сотир Цацаров означи, че българското законодателство в тази посока дава отговор на европейското и на новите провокации: 

" Мисля, че през днешния ден България разполага със законодателство против тероризма и финансирането му, което дава отговор на актуалните условия и стандарти в тази област. Имам поради Закона за ограниченията против финансирането на тероризма, изключително след последните промени в този закон, признати от Народното събрание през месец март 2018 година, Закона за противопоставяне на тероризма от 2016 година, както и несъмнено, промените в Наказателния кодекс, член 108 А.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов настоя за сливане на напъните, тъй като ограниченията на национално равнище, които страната ни взема, няма да доведат до мечтаните резултати, в случай че в тях не се включат и други страни:

" И тук може би излиза и въпросът, дали не би трябвало да се търси една синхронизация с националните параметри и тук може би Европейският парламент също би трябвало да помогне в тази посока. Има към този момент една наклонност за закононарушения, които се правят на територията на страната, само че връзката, която се реализира сред съответните лица, е с предплатени СИМ карти на прилежащи страни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР