Борбата за топ 4 и квотите за Лига Европа ще

...
Борбата за топ 4 и квотите за Лига Европа ще
Коментари Харесай

Плейофите в efbet Лига започват – какво да очакваме?

Борбата за топ 4 и квотите за Лига Европа ще бъде доста оспорвана



Този уикенд започват плейофите в българското състезание ефбет Лига – решителната фаза на елитната ни футболна дивизия. С няколко срещи бъдат избрани първенецът, участниците в Европа, изпадащите тимове и новите членове на елита.

Без подозрение доста по-голям интерес у футболните ентусиасти у нас будят плейофите в първата шестица. За топ 6 се класираха тимовете на Лудогорец, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Левски и Славия. Въпреки че купата наподобява решена, то битката за топ 4 и квотите за Лига Европа ще бъде доста оспорвана.

Лудогорец може да стане първенец в неделя

Лудогорец излиза против Берое в неделя от 16:30 ч. в първия си мач от плейофите в efbet Лига. „ Орлите ” могат да завоюват девета поредна купа при триумф над старозагорци. Лудогорец приключи постоянния сезон с повече от безапелационен задатък пред съперниците. Тимът на Павел Върба има 12 точки повече от Локомотив Пловдив и ЦСКА – т.е. нуждае се единствено от един триумф, с цел да завоюва деветата си купа в историята.

През целия сезон Лудогорец бе доминант във футбола ни. „ Орлите ” нямат проваляне през акцията, като са записали 18 победи и 8 равенства при голова разлика 46-12. Предстоящият им дуел обаче няма да бъде по никакъв начин лек. Те се изправят против тима в най-хубава форма в лигата – Берое. Заралии имат пет победи в последните си шест мача и показват упоритости за присъединяване в Лига Европа. Берое отхвърли да влиза във всевъзможни сметки като победи Черно море с 3;0 вкъщи в 25-ия кръг на шампионата и се класира за топ 6.

Заралии можеше да изберат и лесния път през втората осмица, с цел да се борят за седмото място и бараж за Лига Европа, само че отборът на Димитър Димитров реши да се бори с най-силните тимове в шампионата. Берое завоюва последния си дуел за постоянния сезон с 4:2 против Славия в София предходната събота и ще излезе със самочувствие на „ Хювефарма Арена ” в Разград, като ще се стреми да нанесе първо проваляне на Лудогорец за сезона и да отсрочи отварянето на шампанското в лагера на „ орлите ”.

Вечно дерби с цената на 6 точки

В първия кръг от плейофите на първата шестица в българското първенсто ще се изиграе и Вечното дерби сред ЦСКА и Левски. Разликата сред двата отбора е една точка преди старта на плейофната фаза. До огромна степен този мач е с цената на шест точки, защото в случай че ЦСКА завоюва дуела, то ще дръпне съществено пред Левски и на 90% ще си обезпечи място в топ 3 и квота за Лига Европа .

При възможен триумф пък отборът на Левски ще се отдалечи от намиращите се зад тях Славия и Берое, с което ще играе малко по-спокойно до края на сезона. Друг е въпросът до какъв брой „ сините ” желаят да вземат участие в Лига Европа, защото новият им притежател Наско Сираков съобщи предходната седмица, че е по-добре тимът да се класира за европейските клубни шампионати, когато има мощен и подготвен състав.

Битката за Топ 4 ще бъде доста завладяваща

Предвид развоя на шампионата Купата на България, то и 4-ото място в крайното класиране може да донесе квота за Лига Европа. Битката за Топ 4 в efbet Лига ще бъде извънредно забавна. Преди старта на плейофите, тимовете от 2-ро до 6-то място са разграничени от 7 точки. Големият изоставащ е Берое, който е с 43 пункта, само че заралии са единствено на шест точки от четвъртия Левски, като „ сините ” ще гостуват в Стара Загора в идващия кръг.

Отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА като че ли наподобяват сигурни за място в топ 4, откакто имат задатък все още. Те са на 5 пункта пред петия в класирането Славия. Локомотив Пловдив приема столичани в неделя и в случай че завоюва срещата, то на процедура ще откаже „ белите ” от топ  3.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР