Борбата за Капитан Андреево се превръща в борба за държавността.

...
Борбата за Капитан Андреево се превръща в борба за държавността.
Коментари Харесай

Йордан Манджуков от ПП: Защо Слави Трифонов взриви коалицията и как Европа остана без хероин -

Борбата за Капитан Андреево се трансформира в битка за държавността. Все повече хора го осъзнават. Продължаваме Промяната е в директна и брутална война с мафията, която явно печелехме с доста. Мафията Ами/Таки засилва следващия си инструмент - Слави. Борим за всеки ден и час, тъй като това ще ни разреши да спрем и другите им потоци. 

Това разяснява депутатът от Продължваме смяната Йордан Манджуков във фейсбук, като показва своята позиция " по какъв начин и за какво Слави Трифонов взриви обединението, изненадвайки даже личните си депутати и по какъв начин остана Европа без хероин ". 

В текста си Манджуков декларира: 

Основният производител на хероин в света е Афганистан (90%), прави се от мак. Основният потребител на хероин са западните общества в Европа. Хероинът минава по доста разнообразни пътища, само че трите съществени канала са Русия-Украйна, Турция-България и през Севeрна Африка. След началото на войната балканският канал през България и Турция стана извънредно значим, защото е доста по-трудно да прекарваш хероин през воюващи страни в сравнение с през една мирна граница. По разнообразни оценки в Европейски Съюз има към милион систематични консуматори на хероин. За Афганистан това е сериозна ниша от стопанската система, съгласно разграничи оценки е към 52% от Брутният вътрешен продукт на страната (да, 52%, няма пропусната десетична запетая).

В последната година имаше редица опити на Българската страна да си върне контрола над Капитан Андреево и да прекъсне трафика и контрабандата. Имаше опити още по време на служебните държавни управления, само че същинският пробив се случи през месец май 2022 с помощта на шефа на БАБХ – Даскалов – и зам. министъра на земеделието Христанов. Бългрската държдава си върна отчасти контрола върху контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево с което на процедура ограничи оптимално трафика на опиати към Европа. Това е грамаден удар против мафията, освен в България, а на интернационално равнище. Това ествестено незабавно слага голям напън върху локалната мафия да " оправи казуса ". Затова бяха предлагани  подкупи на мои сътрудници от Продължаваме Промяната, а, откакто те ги отхвърлиха, последваха и закани и така нататък Заплахите не престават и до ден сегашен. 

В предишни години от този канал мафията единствено в България е прибирала сред 2 и 3 милиарда лв. на година. От тези пари е имало за всички по веригата, в това число и за държавници на най-високо равнище. От тези пари са се купували избори, търгувало се е с въздействие и така нататък

Още през 2021 година Осман Октай предизвести в изявление при Дремджиев, че точно задкулисието е овладяло Слави и са наредили половината от листите му. Не инцидентно, Слави за четвърти път саботира държавно управление на България.

Сега желая да обърна внимание на депутатите от Има Такъв Народ, тъй като за мен те са нещо друго от Слави Трифонов, както аз не съм Кирил Петков или Асен Василев. 

Народните представители в Продължаваме Промяната сме самостоятелни. Аз не съм подписвал празен лист с оставка, с цел да вляза в листата. Подписах декларация за честност! 

Дочувам, че подписването на оставки без дата е общоприета процедура в други партии, с цел да може, когато някой не слуша партийния си водач, водачът да входира декларацията в Народното събрание и съответният непослушко да бъде отхвърлен. Вероятно същото нещо се прави и когато ставаш министър. В Продължаваме Промяната това не е по този начин и в никакъв случай няма да бъде, най-малко до момента в който аз съм част от тази партия. За доказателство мога да напомня оставката на Стефан Янев. Тогава Петков искаше да го в профил от поста, само че нямаше подготвена оставка, подписана от Янев. Подобни заготовки евентуално Слави има в нощното си шкафче с имената на неговите министри. 

Тук стигаме и до депутатите на Има Такъв Народ. Една част от депутатите на Има Такъв Народ са съзнателни хора, морални, които желаят да създадат нещо за бъдещето на България. Други, може би, имат подмолни ползи или ги държат с компромати. В едно обаче персонално съм уверен, че когато Слави дръпна шалтера на обединението, тези хора бяха сюрпризирани. Аз го чаках, те НЕ. За мен това демонстрира две неща: първо, че депутати на Има Такъв Народ не бяха част от процеса по взимане на това решение. Второ, че евентуално са ги подвели с информация.

Разбира се, с Има Такъв Народ имахме и други търкания и проблеми, за които и от Продължаваме Промяната имаме виновност. Все отново в една новосформираща се организация информационните проблеми са неизбежни. 

Борбата за Капитан Андреево се трансформира в битка за държавността. Все повече хора го осъзнават. Продължаваме Промяната е в директна и брутална война с мафията, която явно печелехме с доста.

Мафията Ами/Таки засилва следващия си инструмент - Слави. Борим за всеки ден и час, тъй като това ще ни разреши да спрем и другите им потоци.

Благодаря ви, другари! ” 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР