Борбата за бъдещето на Порт Талбот е символ както на

...
Борбата за бъдещето на Порт Талбот е символ както на
Коментари Харесай

`Трябва да се борим за бъдещето на стоманодобивните работници и символа на упадъка на Обединеното кралство - Порт Талбот`

Борбата за бъдещето на Порт Талбот е знак както на нашия крах, по този начин и на нашето неблагоразумие. Време е за разнообразни избори.

Историята е прекомерно позната. Tata заплашва да напусне, паникьосано държавно управление изписва чек и ние сме помолени да преглътнем още загуби на работни места. Съгласно актуалното предложение консервативното държавно управление предлага £500 милиона, с цел да усили цената на активите на Tata, без да дава нищо в подмяна.

Само още половин милиард дарове на данъкоплатците без гаранции за работни места и без да споделяме по какъв начин ще бъдат изразходвани парите ни. Планът Tata идва и със зелена димна завеса: това заличаване на общественост е цената, която би трябвало да платим за чистата нула. Не е правилно.

В цяла Европа други огромни стоманодобивни фабрики декарбонизират. Това включва други растения Tata. В Холандия Tata възнамерява да извърши поетапен преход на своя обект Ijmuiden – подмяна на обичайните пещи с съвременни еквиваленти, както и с най-съвременен потенциал с еле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР