Борбата срещу тероризма е основната задача на цяла Европа, заяви

...
Борбата срещу тероризма е основната задача на цяла Европа, заяви
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Борбата срещу тероризма е основната задача на цяла Европа

Борбата против тероризма е главната задача на цяла Европа, съобщи испанският министър председател Мариано Рахой на взаимна конференция с ръководителя на Каталуния, соъбщава ТАСС.

" Проблемът за Европа: битката против тероризма, това е наша съществена грижа ", сподели министър председателят. Според него сега главната задача е да се окаже помощ на жертвите на терористични офанзиви и техните фамилии.

 Кметът на Ница желае крути ограничения за сигурност в европейските градове
Кметът на Ница желае крути ограничения за сигурност в европейските градове

Няма да спечелим войната с разпоредбите на мира, разяснява кметът Естроси.

Освен това той обърна внимание на смисъла на предотвратяването на такива офанзиви в бъдеще и задържането на причинителите на случая. " Можем да работим дружно, да действаме като екип ", акцентира Рахой.

Двете офанзиви в Каталуния са планувани от известно време от хора, настоящи отвън град Алканар, заяви полицията. Алканар е мястото на детонация в къща малко преди среднощ в сряда, при случай, който полицията в този момент свързва с нападенията, оповестява Ройтерс.

 Четвърти арестуван по отношение на атентата в Барселона
Четвърти арестуван по отношение на атентата в Барселона

Продължава издирването на 18-годишния Муса Укабир

Трима от задържаните до момента за офанзивите са мароканци, а четвъртият е испанец, заяви началникът на районната полиция на конференция. Никой от тях нямаше история обвързвана с тероризъм. Те са на възраст сред 21 и 34 години.

Полицията съобщи, че към момента не е идентифицирала водача на вана, който покоси пешеходците в центъра на Барселона, а по-късно избяга пешком.

Възможно е този човек да е измежду петте обвинени и убити в курортния град Камбрия, само че към момента не е несъмнено, сподели шефът на полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР