Борбата срещу пластмасовите отпадъци е един от най-важните екологични въпроси

...
Борбата срещу пластмасовите отпадъци е един от най-важните екологични въпроси
Коментари Харесай

Меркел: Лесно ще свикнем без пластмасата за еднократна употреба

Борбата против пластмасовите боклуци е един от най-важните екологични въпроси в света. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел по случай Международния ден на околната среда. Тя посочи смисъла на това да бъдат понижени отпадъците в околната среда. 

Много произведения за еднократна приложимост като сламки за пиянство и клечки за уши може от юли да престанат да бъдат създавани в Европейския съюз. От 2022 година повече няма да е разрешено да се продават и леките найлонови торбички. Според Меркел хората елементарно ще свикнат без тези произведения, а и това съществено ще облекчи околната среда, съобщи ДПА. 

" 2021 година може да е значима година за опазването на климата ", сподели още Меркел. По думите й, страните по света абсолютно би трябвало да дадат спомагателен подтик за съответни мерки на интернационалната климатична конференция в Глазгоу по-късно през годината. 

Европейски Съюз реализира добър прогрес, сподели Меркел, а Германия си е сложила даже още по-амбициозни цели с националния си закон за запазване на климата. Според законопроекта федералната република има намерение да ограничи парниковите си излъчвания по-ускорено, за до 2045 година да стане климатично неутрална или с пет години по-рано от общия ангажимент. В законопроекта са заложени и редица нови критерии: понижаване на излъчванията с 65% до 2030 година, със 77% до 2035 година и с 88% до 2040 година. 

" Това, което има значение в този момент и през идващите години, е да действаме уверено, за да запазим нашата околна среда, нашия занаят, само че и тези на бъдещите генерации на всички места по света ", сподели Меркел, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР