Борбата с вредните навици сама по себе си е трудна,

...
Борбата с вредните навици сама по себе си е трудна,
Коментари Харесай

Лошите последствия от социалната изолация

Борбата с нездравословните привички сама по себе си е сложна, от време на време и непостижима за човешките благоприятни условия. Само който не се е опитвал да спре цигарите, сладкото или бирите вечер не знае какъв брой старания коства това.
 Най-вредните привички на модерния човек
Най-вредните привички на модерния човек

Пороците на съвремието, които всички имаме

Учени от Университета на Нов Южен Уелс, Австралия, изследват по какъв начин обществената изолираност въздейства на битката с неприятните привички. Резултатите от тяхната работа обаче не са обнадеждаващи.

Екипът от учени, отпред с Кели Клеменс, открива, че обществената изолираност може да има огромен резултат освен върху психическото, само че и върху физическото здраве и развиването на положения като тревога, хранителни разстройства, свързани с преяждане, и меланхолия.
 Снимка 517076

По време на опити с лабораторни животни учените откриват, че плъховете, привикнали с никотина, когато са изолирани, са доста по-склонни да стартират още веднъж да търсят източник на никотин, даже след интервал на самоограничение.

Учените означават, че дейното обществено взаимоотношение оказва помощ да се отървем от неприятните привички, добити по време на насилствена изолираност и карантина. Според тях интензивният обществен живот може да помогне за понижаване на глада, както за захар, по този начин и за никотин.
 Снимка 517069

" Възможността да излизаме на кафе и да приказваме с другари отвлича вниманието от ненужната храна и цигарите и има удобен резултат върху психологичното здраве ", означават създателите на проучването.
 Деми Ловато, обществената изолираност, свръхдозата и по какъв начин проблемите ѝ са я подготвили за протичащото се
Какво е подготвило Деми Ловато за обществената изолираност

Това не е доста добре, само че...

Според учените обществената интензивност играе по-важна роля в битката със зависимостите, в сравнение с се смяташе до момента, до момента в който обществената изолираност, в противен случай, я попречва.

В бъдеще групата от експерти възнамерява да организира по-съществени проучвания за въздействието на обществената изолираност върху човешкото държание и здраве, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР