Борбата с пластмасата с цел опазване на екологията е на

...
Борбата с пластмасата с цел опазване на екологията е на
Коментари Харесай

Европа ни готви нов регламент, който ще удари магазините и заведенията, връща ли се котларката…

Борбата с пластмасата за запазване на екологията е на път да промени не един и два от навика от ежедневната ни рутина. Вече се разисква новата регулация, което ще включи още повече пластмасови артикули в забранителния лист.

Това ще докара до нуждата да си носим в магазина, а даже и в ресторанта лични съдове за храна, в случай че желая да я вземем за дома си.

Все повече европейските институции стягат ограниченията към потреблението и разпространяването на пластмасовите опаковки и боклуци, а една от сериозните хрумвания е напълно правилото „ опаковка за еднократна приложимост “ да остане в предишното и да се премине към нов вид.

У нас също към този момент се ползват новите правила и даже скоро една от най-големите вериги хранителни магазини разгласи, че вкарва спомагателна такса за употребяваните кутии за храна от витрината им. Това е в резултат точно на новите регулации в битката със замърсяването.

Зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров съобщи, че още от преди година работи сходна възбрана и затова сламките и бъркалките към този момент не са пластмасови, а от бамбук и дърво.

Очаква се новите еко-норми да обиден в по-голяма степен заведенията.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: ЕС изисквания регламент околна среда боклуци пластмаса екология Европейски съюз new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР