Борбата с измененията на климата изисква решителни действия в глобален

...
Борбата с измененията на климата изисква решителни действия в глобален
Коментари Харесай

Дойче веле: Пет прости начина да живеем по-екологично

Борбата с промените на климата изисква решителни дейности в световен мащаб, само че всеки един от нас може да внесе своята скромна милостиня към общото дело.
Нова година нормално е времето, в което човек прави равносметка и си слага цели за бъдещето. Тогава за какво към този лист със задания да не бъде прибавен и по-екологичен метод на живот, още повече, че по тази причина не са нужни доста старания и разноски?
„ Дойче веле ” предлага пет налични и ефикасни метода да се погрижим за околната среда.
Откажете се от автомобила
Започнете да се придвижвате из града не с персоналния си автомобил, а с публичен превоз или на колело - най-малко един път седмично.
Емисиите от транспортните средства съставляват една пета от всички излъчвания на CO2, като колите и рейсовете замърсяват най-вече атмосферата.
По данни на английския Център за проучвания в региона на енергетиката (CREDS), междинното годишно равнище на излъчвания от леките коли съставлява 2,04 тона еквивалент на въглероден диоксид (условна единица за оценка на размера на парниковите газове).
 И тази година Зелена самодейност в Стара Загора  И тази година " Зелена самодейност " в Стара Загора 
10 хиляди фиданки от цер ще бъдат залесени в местността " Магарешка поляна " край старозагорския квартал " Дъбрава " на 5 декември от 10 ча...
Яжте по-малко алено месо
Ограничаването на потреблението на алено месо е още един метод да се погрижите за екологията. Препоръчва се този артикул да бъде сменен от птиче месо, а още по-добре - от зеленчуци. На производството на хранителни артикули се падат към една четвърт от всички излъчвания парникови газове, като по-голямата част от тях се „ обезпечава ” от месните и млечните артикули.
Проведено през 2018 година изследване демонстрира, че за производството на 1 кг говеждо месо се отделят 60 кг парникови газове. За съпоставяне, за кг птиче месо този индикатор е едвам 6 кг, а за 1 кг грах – 1 кг нездравословни газове.
Произвеждайте по-малко боклуци
По данни на Организация на обединените нации, към една трета от питателните артикули в света отиват на бунището. Изхвърлената храна гние, отделя метан, в резултат на което се образуват до 10 % от всички отделени парникови газове. Затова е значимо въпросът с храненето да бъде премислен добре и да се купуват единствено тези артикули, които сигурно ще изядете.
 В Средиземно море са се натрупали над 1 млн. тона пластмаса В Средиземно море са се натрупали над 1 млн. тона пластмаса
Близо 230 000 тона пластмаса се изхвърлят в Средиземно море всяка година. Това число може да се удвои до 2040 година, в случай че не се подхващат...
Заемете се с градинарство
За развъждането на растения не е належащо огромна повърхност. Ако нямате вила, балконът ви е изцяло задоволителен. Компостирането на питателните боклуци е още един от методите за понижаване на количеството метан в атмосферата. Освен това полученият компост може да се употребява за торене.
Купувайте по-малко облекла
Грижата за околната среда може да се отрази и на количеството закупени облекла през 2021 година Обемът на излъчванията СО2 от текстилната индустрия всяка година възлиза на повече от един милиард тона – повече от всички интернационалните помети и кораби. Тук би трябвало да се добави и замърсяването на международния океан с микропластика от текстилните нишки и потреблението на токсични химически субстанции.
В последно време доста фенове на модата осъзнаха, че екологичното е съвременно. В разнообразни страни по света се появиха служби за наемане на облекла, а доста онлайн магазини се специализираха в продажбата на облекла втора ръка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР