Борбата с изменението на климата трябва да бъде основен приоритет

...
Борбата с изменението на климата трябва да бъде основен приоритет
Коментари Харесай

Европейците искат изменението на климата да е основен приоритет за ЕП

Борбата с изменението на климата би трябвало да бъде главен приоритет за Европейския парламент (ЕП), демонстрира ново изследване на Евробарометър, като показва младежките митинги за климата като основен фактор.
„ Борбата с изменението на климата и опазването на околната среда, океаните и биоразнообразието „ би трябвало да бъде най-големият приоритет на Европейския парламент (ЕП) “, споделят жителите на Европейски Съюз в ново изследване на публичното мнение на Евробарометър, поръчано от Екологичен потенциал и извършено през октомври 2019 година Климатичните промени към този момент бяха посочени като един от водещите тласъци жителите да гласоподават на европейските избори през май, изключително за младежите. За първи път в изследване на Евробарометър жителите слагат изменението на климата преди всичко в листата с цели за Европейски Съюз.
Общо 32% от европейците показват битката против изменението на климата и опазването на околната среда като най-важния проблем, на който членовете на Екологичен потенциал би трябвало да извърнат внимание. Това е най-често посочваният отговор в 11 страни членки, изключително измежду респондентите в Швеция (62%), Дания (50%) и Холандия (46%).
В изследването на Евробарометър беше заложен и въпросът кой екологичен проблем е най-належащ за разрешаване. Абсолютно болшинство от европейците (52%) счита, че това е изменението на климата, последвано от замърсяването на въздуха (35%), замърсяването на моретата и океаните (31%), обезлесяването (28%) и възходящото количество боклуци (28%). За 52% от българите замърсяването на въздуха е посочено като главен проблем, обвързван с околната среда.
Председателят на парламента Давид Сасоли (С&Д, Италия), който идва в Мадрид в понеделник, с цел да участва на откриването на конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP25), съобщи: „ Това изследване демонстрира доста ясно, че европейците желаят дейности от страна на Европейски Съюз за битка с изменението на климата. Вчера в Страсбург Европейският парламент утвърди резолюция, която афишира изключително състояние в региона на климата и околната среда в Европа и света. Ние се вслушваме в гласа на нашите жители и подчертаваме нуждата да се премине от думи към съответни дейности “.
През миналата година митингите на младежите за повече дейности срещу изменението на климата активизираха милиони хора в Европейски Съюз и в международен мащаб.
Новото изследване на Евробарометър демонстрира, че близо 60% от европейските жители са уверени или уверени, че митингите, водени от младежите, имат директно въздействие върху политиката както на национално, по този начин и на европейско равнище.
В Ирландия (74%), Швеция (71%) и Кипър (70%) е максимален делът на жителите, които имат вяра, че митингите ще доведат до предприемане на политически ограничения на европейско равнище спрямо 42% от жителите в Чехия и 47% от жителите на Обединеното кралство. 53% от българите считат, че митингите ще доведат до предприемане на ограничения на европейско равнище, до момента в който 38% от българските респонденти имат вяра, че това ще се случи на национално равнище.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР