Борбата с битовата престъпност да е приоритет за полицията, иска

...
Борбата с битовата престъпност да е приоритет за полицията, иска
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Спада възрастовата граница на подлъганите в телефонни измами

Борбата с битовата престъпност да е приоритет за полицията, желае основният секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов. Шефовете на регионални дирекции би трябвало да изготвят карти на обитаемоте места и да уточнят има ли и какво е полицейското наличие в тях, както и да създадат статистика на записаните закононарушения. Според Иванов картите ще дадат опция да има ясна визия за обитаемоте места без непрекъснато полицейско наличие и ще могат да се вземат ограничения за тяхното застраховане.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посети Стара Загора и участва на годишния отчет-анализ регионалната дирекция. Показателите на чиновниците на една от най-натоварените дирекции са над междинните за страната, макар че анализът регистрира минимално понижение на откриване моста и на записаните закононарушения. Много добра оценка за работата на дирекцията са дали и представителите на локалната и на правосъдната власт. Ивайло Иванов акцентира, че телефонните измами са проблем в цялата страна и че спада възрастовата граница на лицата, които измамниците съумяват да заблудят. Той още веднъж прикани жителите да не се доверяват на телефонни позвънявания с претенции да дадат пари, с " цел да спомагат на органите на реда ".
„ Това е мъчно за откриване закононарушение. В огромна част от регионалните дирекции има профилирани структурни звена, които се занимават единствено с този тип закононарушения и се надявам в близко бъдеще да има още по-високи резултати “, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи. С 15 патрулни коли ще бъде обезпечена до три месеца Охранителна полиция в Стара Загора. Те към този момент са закупени и сега се оборудват, заяви Тодор Гребенаров - заместник-директор на Главна дирекция „ Национална полиция “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР