Борбата на Фелипе Маса да промени крайното класиране във Формула

...
Борбата на Фелипе Маса да промени крайното класиране във Формула
Коментари Харесай

Маса предприе следващата си стъпка в борбата за титлата от 2008 година

Борбата на Фелипе Маса да промени крайното класиране във Формула 1 за 2008 година навлезе в своята идната фаза.

Според информация на motorsport.com бразилецът към този момент е събрал екипа от юристи, който да прегледа неговите благоприятни условия да реализира триумф. Желанието на Маса е резултатите от Гран При на Сингапур от 2008 година да бъдат анулирани, което пък ще значи, че той ще би трябвало да бъде провъзгласен за международен първенец, а не Люис Хамилтън.
 Фелипе Маса ще си потърси правата за купата от 2008 година Фелипе Маса ще си потърси правата за купата от 2008 година
Желанието на бразилеца се базира на прословутия „ крашгейт “ скандал и манипулирането на резултатите от това съревнование. Тогава Нелсък Пикет-младши се блъсна съзнателно в 14-та обиколка на конкуренцията, което докара до излизането на колата за сигурност, която пък обърна цялото съревнование.

Самият Пикет самичък призна, че се е блъснал съзнателно през лятото на 2009, откакто бе уволнен от Рено, само че тогава нямаше по какъв начин да има отменяне на резултатите от Сингапур. В началото на тази година обаче някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстоун призна, че той и тогавашният президент на ФИА Макс Моузли са имали информация за тези дейности на Пикет още преди края на сезон 2008.
 Бърни: Късметлията Хамилтън не би трябвало да е със 7 трофеи Бърни: Късметлията Хамилтън не би трябвало да е със 7 трофеи
Именно тези думи на Екълстоун накараха Маса да потърси своите права, защото от тях става пределно ясно, че ФИА даже не са си мръднали пръста, макар че е имало подозрения за манипулиране на едно съревнование. В последна сметка това бе потвърдено близо година след събитията на „ Марина Бей “, само че това бе прекомерно късно за Маса или най-малко по този начин си мислеха всички.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР