Борба с плевелите без химия – нужни са ви няколко

...
Борба с плевелите без химия – нужни са ви няколко
Коментари Харесай

Борба с плевелите без химия – 9 ефективни метода

Борба с плевелите без химия – нужни са ви няколко елементарни съставки от кухнята и малко самообладание

Когато сте отделили доста време и старания за унищожаване на омразните бурени, повторната им поява в градината може доста да скапе настроението ви. Ако желаете бързо и дейно да се отървете от плевелите, използвайте тези потребни препоръки.

Сода за самун
Тя може да инхибира растежа на плевелите и е изключително комфортен метод за унищожаване на тревата в напукани пътеки и бордюри. Просто поръсете малко сода на местата, където плевелите поникват.

Сол
Разтворете 1 част сол в 2 елементи гореща вода. Залейте плевелите със сместа. Можете просто да поръсите сол на местата, където плевелите се пробват да покълнат.

Алкохол
Алкохолът предизвиква дехидратация и точно това качество ще помогне да се унищожат плевелите в двора. Добавете 30 мл водка към 2 чаши вода, също капнете малко течен сапун. Смесете всичко в спрей бутилка и пръскайте плевелите измежду бял ден, когато слънцето е най-горещо.

Ароматна примес
Смесете 1 чаша сол, 3 литра оцет, малко течен сапун за миене на съдове и цитрусово етерично масло. Напръскайте плевелите.

Царевично брашно
Предотвратете появяването на плевелите, като употребявате царевично брашно. Поръсете го на тези места, където плевелът нормално пораства, – това ще затрудни размножаването на семената.

Вестници
Поставете листове от вестници на 3-4 пласта върху плевелните местообитания и поръсете щедро с мулч от горната страна. Вестникът затруднява навлизането на слънчевата светлина в почвата и естествено пази градината ви от бурени.

Собствена поляна
Най-лесният метод да забравите за плевелите е да отглеждате лична тревна повърхност.

Стар метод за битка с плевелите
Разбира се, не можете да изключите от листата най-ефективния метод за унищожаване на бурени – ръчно, благодарение на изострен култивиран инструмент. Плевелите би трябвало да бъдат извадени дружно с корена, с цел да се предотврати повторното им появяване.

Вижте още: Народно средство при бронхит и астма – мед от борови иглички

Вряла вода
Този способ е прочут на мнозина, тъй като е ефикасен и елементарен. Просто изсипете вряла вода върху плевела и това ще докара до неговата гибел.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР