Борба с нелоялните търговски практики и мерки за защита на

...
Борба с нелоялните търговски практики и мерки за защита на
Коментари Харесай

Защита на потребителите в интернет и мерки за борба с нелоялните онлайн търговци бяха обсъдени на форум на ОИСР

Борба с нелоялните търговски практики и ограничения за отбрана на портебителите в онлайн средата бяха част от тематиките, разисквани по време на Комитета на Организацията за икономическо съдействие и развиване по политиката в региона на цифровата стопанска система, който се организира на 15 декември 2022 година в Кралство Испания.

От страна на Министерството на стопанската система и промишлеността присъединяване в срещата взеха Емил Алексиев, шеф на дирекция „ Политика за потребителите “ и Стоил Алипиев, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

В рамките на форума бяха дискутирани също заплахите, подбудени от потреблението на нелоялни търговски практики онлайн и тяхното въздействие върху равнището на накърнимост на потребителите. Участниците разискаха в кои области са нужни спомагателни изследвания с цел да се възнамеряват по-добре ограниченията за отбрана и овластяване на потребителите в цифровата среда.

Като част от главните проблеми бяха посочени потреблението на логаритми и изкуствен интелект от страна на търговците, подправени мнения от търговци в онлайн платформите, събиране и потребление на персоналните данни на потребителите и други
 Защита на потребителите в интернет и ограничения за битка с нелоялните онлайн търговци бяха разисквани на конгрес на Организацията за икономическо съдействие и развиване
Участниците във форума се сплотиха към позицията, че бързият софтуерен напредък и неговото влияние върху потребителите постанова предприемането на спомагателни дейности, с които да се отговори на провокациите. Беше предложено държавните управления и органите за отбрана на потребителите да подхващат дейности за битка с потреблението на потребителските данни, ограничение на нездравословното комерсиално наблюдаване, възбрана на лъжливите онлайн мнения, както и възбрана за потребление на “dark patterns “ модели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР