Борба с голите охлюви в градината с естествени средства! Има

...
Борба с голите охлюви в градината с естествени средства! Има
Коментари Харесай

Борба с голите охлюви в градината

Борба с голите охлюви в градината с естествени средства!

Има естествени и безвредни способи, с които да се отървете от голите охлюви в градината. Те обичат влажните места, където могат да намерят безвреден заслон и на практика нямат естествени врагове в градината. Предлагаме ви 7 потвърдени метода за битка с голите охлюви!

Капани с бира
Купете най-евтината бира и я налейте в пластмасови чаши. Заровете ги в земята, тъй че да са съвсем под равнището на земята. По този метод охлювите ще могат бързо да стигнат до обичаната си напитка. Те могат да помиришат бирата от разстояние 10 метра и не могат да й устоят. Ще паднат в чашките и към този момент няма да могат да излязат.

Черупки от яйца
Черупките ще попречат на охлювите да доближат до растенията, тъй като те са остри за тях и не могат да ги преодолеят. Черупките по едно и също време с това доставят вашите растения с калций.

Шкурка
Поставете части шкурка към растенията. Грапавата повърхнина няма да им разреши да стигнат до растенията.

Кори от цитрусови плодове
Не изхвърляйте корите от цитрусовите плодове и ги използвайте в битката с охлювите. Миризмата на цитрусови плодове е доста примамлива за тях, тъй че, в случай че ги поставите в градината, към тях ще се стичат охлюви. Тогава всичко, което би трябвало да извършите, е да ги съберете и изхвърлите.

 Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Сол
Поръсете сол върху почвата към растенията. Изсушава кожата на охлювите, което води до тяхната гибел. Внимавайте обаче да не поръсите листата на растенията, защото солта е нездравословна и за тях.

Утайка от кафе
Подобно на солта, утайката от кафе е нездравословна за охлювите, само че с тази разлика, че кафето е и отличен тор за всички култури.

 Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Вижте още: Домашен кремообразен сладкиш

 Борба с голите охлюви в градината с естествени средства

Кокошките и патиците също ще оказват помощ
Ако отглеждате домашни птици, пускайте ги понякога в градината си, охлювите са деликатес за тях и без изпитание ще се отървете от този противен пакостник. Не ги оставяйте, обаче, без контрол.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР