Борба с безработицата с китайски характеристики и мащаб прилагат в

...
Борба с безработицата с китайски характеристики и мащаб прилагат в
Коментари Харесай

Китай праща 300 000 млади безработни на село

Борба с безработицата с китайски характерности и мащаб ползват в социалистическата страна по отношение на армията от младежи, които нито учат, нито работят - към 300 000 от тях ще бъдат изпратени да се трудят в селските региони, оповестява CNN.

Контекст : Рестриктивните политики по време на пандемията, само че и все по-голямото разминаване сред резултатите от образованието и потребностите на пазара водят до появяването голямо количество младежи, които не могат да се осъществят по специалността си - поради липса на подобаващи знания или поради липса на дребни и междинни компании, в които да могат да се развиват.
 Китай ще бъде най-големият мотор на световния напредък идващите 5 години
Една от най-засегнатите стопански системи от пандемията ще бъде най-големият мотор на световния напредък идващите 5 години

Перспективите за световния напредък са най-ниски от последните няколко десетилетия

Данни за заетостта Пекин дава единствено за градското население, само че и те не са обнадеждаващи. В богатата индустриална провинция Гуандонг са покрай равнене на печалния връх - 19,6% младежка безработица. Това значи, че към 11 млн. души сред 16 и 24 година са без работа в границите на цялата страна.

Опасенията са, че тази численост ще нарасне в допълнение, откакто през тази година близо 12 млн. души ще приключат образованието си.

Детайли : Изпращането на младежи в селските региони е за " възкръсване на стопанската система " в по-изостаналите елементи на Китай. Вече приключили в градовете младежи от провинцията ще бъдат насърчавани да се връщат по родните си места. На останалите ще им бъде оказват помощ да си намерят работа в по-малки обитаеми пунктове.
 В Китай 7,7 милиона души аплайваха за 200 000 държавни работни места
В Китай 7,7 милиона души аплайваха за 200 000 държавни работни места

Държавата разшири набирането на личен състав на национално равнище

Целта е общо към 300 000 души да се трудят в селските региони 2-3 години. Така основаната стратегия трансформира в каузи думите на президента Си Дзинпин от декември предходната година, когато той прикани младежите да си търсят работа отвън града.

От друга страна : Именно добре образовани млади безработни бяха в първите редици на митингите против противоепидемичните ограничения, които накараха китайското държавно управление да промени курса си. Недоволните се оповестиха срещу модела на държавен капитализъм, върху който се гради триумфа на КНР през последните повече от 30 години - за тях това е свят, в който място за младите не е планувано.

Затова и някои специалисти считат, че задачата на новата стратегия е на първо място да разпръсне и изолира евентуално несъгласните с дейностите на властта.
 10 метода, по които се промени Китай, за десетилетие ръководство при Си Дзинпин?
10 метода, по които се промени Китай, за десетилетие ръководство при Си Дзинпин?

Страната претърпя дълбока смяна

Факт е, че в обществените мрежи към този момент е блокирано споменаването на известния книжовен воин Конг Ийджи, който е просветен, само че живее оскъдно, тъй като достолепието му не разрешава да се захване с по-груба работа. Именно с миймове, свързани с него, младежите стачкуват против обстановката, в която 70 000 притежатели на магистърска степен би трябвало да доставят храна по домовете.

В същото време, държавните медии хвърлят цялата виновност за безработицата върху младите, които били " прекомерно претенциозни ". От младежката организация на китайската компартия приканиха връстниците си " да смъкват учебните униформи, да си навият панталоните и да отиват на полето ".
 Китайският юан доближи 15-годишно дъно, след новината за новия мандат на Си Дзинпин
Китайският юан доближи 15-годишно дъно, след новината за новия мандат на Си Дзинпин

Юанът падна с цели 0,6 % до 7,3084 за $

Учени хора са ходили на полето в Китай и преди - по времето на Мао. Между 50-те и 70-те години на XX век десетки милиони китайци са изпратени в селските региони, с цел да изгубят по-късно опция за кариерно развиване и да станат известни като " Изгубеното потомство на Китай ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР