Борба до последния момент кой ще стигне до балотажа в

...
Борба до последния момент кой ще стигне до балотажа в
Коментари Харесай

Проучване: Ваня Григорова и Антон Хекимян спорят до последно кой да отиде на балотажа в София

Борба до последния миг кой ще стигне до балотажа в София, планува последното социологическо изследване на Центъра за разбора и маркетинг. Сигурен победител на първия тур е претендентът на ПП-ДБ-СС Васил Терзиев, сочат данните от анкетата. Засега любимец за второто място е кандидатът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, само че претендентът на левицата Ваня Григорова също има своя късмет.

Вотът за общински съветници се разпределя по следния метод: 

33,5% ПП-ДБ
24,10% ГЕРБ-СДС
12,4% Българска социалистическа партия
10,8% Възраждане

Има преливане от „ Възраждане “ към Българска социалистическа партия, сподели шефът на Центъра за разбори и маркетинг Юлий Павлов. Той означи, че сполучливата акция на Ваня Григорова тегли листата на Българска социалистическа партия напред.

На въпрос „ Смятате ли да гласувате на локалните избори на 29-и октомври “ 43,5% от интервюираните поданици са показали „ Ще гласоподавам и съм решил за кого “, 14,7% - „ Ще гласоподавам, само че не съм решил за кого “, 18,6% - „ Още не съм решил дали да гласоподавам “, а 23,2% - „ По-скоро няма да гласоподавам " и без отговор.

На втори тур Васил Терзиев би победил с 58% по отношение на 42% за Антон Хекимян. Ако пък Ваня Григорова стигне до балотажа, то тя би събрала 37% по отношение на 63% за претендента на ПП-ДБ-СС.

Част от гласоподавателите на ГЕРБ биха дали своят вот за Васил Терзиев, уточни Павлов.

 

Проучването е финансирано и осъществено от Центъра за разбори и маркетинг и е извършено в интервала 19 – 24 октомври 2023 година В него са взели участие 804 пълнолетни жители на столицата. 1% от интервюираните подхожда на към 10 000 души. Методът на образуване на извадката е двустепенна гнездова извадка с възможност пропорционална на размера на гнездата. Методът на регистрация на информацията е директно стандартизирано изявление. Максимално позволен размер на стохастичната неточност при 50%-ни дялове, 95% гаранционна възможност е ±3,5%.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР