Борави умело с инструменти и се управлява от разстояниеРоботът Justin

...
Борави умело с инструменти и се управлява от разстояниеРоботът Justin
Коментари Харесай

Немски робот е готов за колонизиране на Марс

Борави ловко с принадлежности и се ръководи от разстояние

Роботът Justin може да борави ловко с разнообразни принадлежности и уреди

Робот, който в бъдеще може да помогне за колонизиране на Марс, е едно от чудноватите творения на немския Център за авиация и космонавтика (DLR). Justin се създава от 10 години, като последователно се усъвършенства и придобива нови умения, написа Wired.com.

Така да вземем за пример, Justin може да борави изкусно с принадлежности, да прави и изпраща фотоси, да улавя летящи обекти в условия на безтегловност, да разпознава и преодолява трудности, разкриват от инженерният екип, зает с плана в DLR.

Поредното усъвършенстване на робота е актуализирана версия на софтуера, която покачва степента на автономия на Justin. За разлика от доста други роботи, Justin е кадърен да образува независимо логаритмите си за деяние, изхождайки от поставените задания, т.е. не е належащо авансово програмиране на всичко.

Justin е кадърен да ремонтира безоблачен панел, допуска се и на Марс

По време на последните тествания единствено за две минути немският робот е съумял да ремонтира безоблачен панел, инсталиран в лаборатория в Мюнхен. Нещо повече, контролът на дейностите на Justin е осъществяван от Космоса – по-конкретно, от борда на Международната галактическа станция.

Justin, бъдещият колонизатор на Марс, е висок съвсем два метра и тежи към 200 кг. Всяка ръка на робота може да повдигне предмети с тегло до 15 кг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР