Бор се е счупил и е рухнал върху седалка на

...
Бор се е счупил и е рухнал върху седалка на
Коментари Харесай

Три туристки на косъм от травми при инцидент с лифт в...

Бор се е счупил и е рухнал върху седалка на движещ се въжен превоз в Пампорово, в която е имало три скиорки. Инцидентът е станал в събота и поради него лифта в курорта е бил спрян. Според информация по сигнал в bTV от хора станали очевидци на случая трите скиорки са потърпевши, а хора са скачали от спрения след случая три часа въжен превоз, защото били във въздуха и се страхували да не измръзнат.

" Не е правилно, че има потърпевши туристи при случая с дървото. Отзовахме се на сигнала, две от скиорките нямаха недоволства, а третата, 20-годишна жена, се оплакваше от болежка в крайници, само че беше прегледана от доктор, който не откри никакви контузии ", обявиха от Планинска избавителна работа в курорта. При рухването на дървото върху лифта 20-годишната туристка се изхлузила от седалката и паднала от няколко метра.

" Няма потърпевши туристи, нямат пострадвания и трите скиорки ", съобщи изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариян Беляков. Той акцентира, че всяка заран и вечер на лифтовете в курорта се прави обход с протоколи за положението на просеките, като в случай че се откри очевидно, че има застрашително щръкнал клон или рисково наклонено сухо дърво, то се отстранява и тогава се пускат да работят лифтовете. " Този бор се е счупил от извънредно тежкия сняг, който падна в курорта. Клоните на дървета са нетежали и не можеш да предвидиш кое дърво би поддало на тежеста на снега и би се счупило и в каква посока ще падне, с цел да бъде предотвратено, макар че вършим сходна предварителна защита всекидневно. Все отново сме в природата и не всичко може да се планува на 100 % ", сподели Беляков.
Днес в курорта работят всички лифтове.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР