Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива. Това

...
Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива. Това
Коментари Харесай

Бомбата срещу Гешев е имала за цел да убива! НА ЖИВО

Бомбата против Гешев е имала за цел да убива. Това съобщи на брифинг шефът на Национална следствена работа и заместител на основния прокурор Борислав Сарафов.

" По сведения на очевидци огненият дирек, който е изригнал нагоре, е бил 4-5 метра. Има кратер с дълбочина 30 сантиметра и диаметър 3 метра, директно до пътното платно. 

Взривът е имал ясна устременост към пътя, към минаващите коли. Бомбата е бил с тротилов еквивалент не по малко от 3 кг, само че и голям брой осколки, които са се забили в отсрешните дървета ", сподели Сарафов.

Очевидно бомбата е била с желание да убие, не за заплашване. Съчмите, които намираме, са с размера на човешки нокът, сподели Сарафов. 

В момента се организират следови дейности, с кучета се търсят следи от причинителите. Намерени са маркери, избрани предмети, по отношение на които като мине автомобила бомбата да се задейства, Професионално изпълнено. Само случайност е избавило основния прокурор и другите хора, минавали по пътя. Само случайност е предотвратила смъртни случаи. 

Образувано е наказателно произвеждане за терористичен акт. 

Ще се вземе цялата пръст от мястото на гърмежа, търсят се осколки, детонатори. До няколко часа ще знаем химичния състав на гърмежа. Тогава ще знаем с огромна акуратност типа и количеството. 

Не изключваме никакви версии. Хората може били са тук и са имали образен контакт с колите. няма по какъв начин да се реши по кое време минава автомобила. Бомбата е избухнала сега, когато автомобилът се е изравнил с бомбата, сподели още Сарафов. По думите му гърмежът е преместил автомобила. 

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР