„Бомбардираха със самолети и ракети танковото училище и кадетския корпус

...
„Бомбардираха със самолети и ракети танковото училище и кадетския корпус
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев за Харков: Прекарахме най-страшната и ужасна нощ

„ Бомбардираха със самолети и ракети танковото учебно заведение и кадетския корпус с шест ракети. По предварителни данни има починали. Все още обаче точният им брой не е явен. През нощта руснаците започнаха офанзива против казармата на учебното заведение за авиация в Харков. Също по този начин десантът нападна военно-медицински център”, описа проф. Станчев пред Нова телевизия.

Българинът прекарва нощта в дома си. Обяснява, че бомбоубежище при него няма. „ Това са едни изби под жилищния блок. Това е краткотрайно решение, с цел да избягаш от самите удари. Тези мази стават рискови за хората, по тази причина предпочетохме да си останем вкъщи”, обясни той.

Според него съветският президент Владимир Путин е решил да работи много по-откровено след несполучливите договаряния сред двете страни от понеделник. „ Бомбардирайки освен военните обекти, само че и жилищните здания, които са наоколо”, посочи проф. Станчев.

Проблем в този момент в града е неналичието на вода в магазините. „ Информацията, която имам, е че препаратите за обработка в пречиствателните уреди свършват. Това е допустимо да докара до болести”, счита той.

Проф. Станчев към този момент обмисля евакуация. „ Тук имаше трен за Лвов, само че там не можеш да се качиш. Напомня ми за Гражданската война, когато стотици хора нападат вагоните и те са натъпкани в купето. Предпочитаме да не рискуваме. Най-вероятно ще се евакуираме с кола”, уточни българинът, живеещ в Харков.

Той поддържа връзка с българите в Харков. Повече от тях остават в града, тъй като са възрастни. Млади фамилии са тръгнали към Полша и България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР