Bombardier обяви своя самолет Global 8000, който е в процес

...
Bombardier обяви своя самолет Global 8000, който е в процес
Коментари Харесай

Този частен самолет ще бъде най-бързият в света

Bombardier разгласи своя аероплан Global 8000, който е в развой на разработка, за „ най-бързия и с най-дълъг обхват бизнес джет в света “.

Машината ще има потенциал до 19 пасажери, оптималната скорост от 0.94 маха и обсег от 8 000 морски благи.

Интериорът ще включва четири жилищни пространства, седалки Nuage с позиция "нулева гравитация " за понижено налягане и усъвършенствана циркулация, както и извънредно огромна кухня.
View this post on Instagram
A post shared by Aircraft Buyer (@aircraftbuyer)

Очаква се самолетът, чиято цена е 78 милиона $, да влезе в употреба през 2025 година По това време операторите на Global 7500 ще бъдат поканени да модернизират своите самолети с подобренията в продуктивността на Global 8000.

Възможностите на машината бяха показани на демонстрационен полет на Bombardier Global 7500 през май 2021 година Самолетът реализира скорост над 1.015 Маха и се трансформира в първия от транспортна категория, който надминава скоростта на звука с стабилно авиационно гориво.

Bombardier не е единствената компания, която работи върху свръхзвукови полети, показва Fox News.

United Airlines подписа партньорство с основаната в Колорадо Boom Supersonic, с цел да предложи полети на борда на своите свръхзвукови самолети Overture още през 2029 година Overture, в последна сметка, ще транспортира до 88 пасажери, пътувайки със скорост от 1.7 Маха и обсег от 4 250 морски благи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР