Болтове, които се нуждаят от допълнително затягане, са открити по

...
Болтове, които се нуждаят от допълнително затягане, са открити по
Коментари Харесай

Boeing 737 Max 9: Две авиокомпании откриват разхлабени болтовете на панелите

Болтове, които се нуждаят от " в допълнение стягане ", са открити по време на инспекции на Boeing 737 Max 9s, сподели United Airlines.

United Airlines сподели, че „ проблемите с инсталацията “, свързани с тапите на вратите, ще бъдат „ отстранени “, преди видът аероплан да се върне в употреба.

Проверките започнаха, откакто част от фюзелажа падна от аероплан 737 Max 9 на Alaska Airlines в петък. Alaska Airlines споделя, че от този момент е разкрила " някакъв развинтен хардуер " на някои Max 9s. Федералната авиационна администрация (FAA), която контролира въздушния превоз в Съединени американски щати, приземи 171 самолета от същия вид.

Юнайтед сподели: „ Откакто започнахме предварителните инспекции в събота, открихме случаи, които наподобява са свързани с проблеми с монтажа в тапата на вратата – да вземем за пример болтове, които се нуждаят от в допълнение стягане. “

Щепселът на вратата е част от фюзелажа с прозорец, който може да се употребява като спешен излаз в избрани конфигурации. Именно тази част от самолета на Alaska Airlines трагично падна по време на полет над американския щат Орегон, като в последна сметка се приземи в задната градина на преподавател. Самолетът е кацнал спешно, само че никой от пасажерите и екипажа не е потърпевш съществено.

По-голямата част от Boeing 737 Max 9, употребявани в Съединени американски щати, се експлоатират от United Airlines и Alaska, до момента в който Turkish Airlines, Copa Airlines от Панама и Aeromexico също са спрели самолети от същия модел за инспекции.

Агенти на Националния ръб по сигурност на превоза с възобновената запушалка на вратата

ИЗТОЧНИК НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО,NTSB

Надпис на изображението,

Агенти от Националния съвет по сигурност на превоза са разкрили щепсела на вратата на самолета

United съобщи, че е отменил 200 полета от понеделник и чака обилни анулирани полети във вторник.

„ Успяхме да осъществим някои планувани полети, като преминахме към други видове самолети, заобикаляйки към 30 анулирания всеки в понеделник и вторник “, добави United.

Alaska Airlines сподели, че първичните отчети от техници, подготвящи техния флот 737 Max 9 за ревизия, демонстрират, че " на някои самолети се вижда някакъв развинтен хардуер ".

„ Когато успеем да продължим с формалния развой на инспекция, всички самолети ще бъдат подробно тествани в сходство с подробните указания, предоставени от FAA в консултация с Boeing “, се споделя в известието.

„ Всички констатации ще бъдат напълно прегледани по въпрос, който дава отговор на нашите стандарти за сигурност и сходството на FAA. Официалните инспекции също ще изискват документиране на всички констатации и те ще бъдат докладвани на FAA. Нито един аероплан няма да бъде върнат в употреба, до момента в който не бъдат изпълнени всички тези стъпки приключен. "

По-рано FAA съобщи, че е предоставила надзорен лист, към който операторите да се придържат по време на инспекциите. FAA сподели, че всички самолети 737 Max 9 ще останат приземени, до момента в който операторите " завършат засилени инспекции, които включват както лявата, по този начин и дясната изходна запушалка на вратата на кабината, съставените елементи на вратата и крепежните детайли ".

„ Операторите би трябвало също да изпълнят условията за коригиращи дейности въз основа на констатациите от инспекциите, преди да върнат самолета назад в употреба “, се прибавя в изказването.

Полет 1282 доближи 16 000 фута (4,8 км), когато стартира спешното си намаляване в петък вечерта, съгласно данните от следенето на полета. Изображения, споделени онлайн - и по-късно от следователи - демонстрират необятна дупка в страничната част на кораба, с кислородни маски, висящи от тавана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР